Logo
Spausdinti šį puslapį

Žvejų varžybos Varniuose

Perkūno oželis saulėtą sekmadienį virš Debesnų pelkės skraidė, kuomet varžybų dalyviai į Varnelę meškeres merkė. Paukštis kilo į viršų, leidosi ir skleidė tuo metu į mekenimą panašų garsą. Gal taip sveikino žvejus, į Varnius ta proga atvykusius? Balandžio 15 d. čia antrą kartą buvo surengtos „Plūdinės meškerės varžybos“.

Vietinio žvejų ratelio „Lūkstas“ narys Linas Rubavičius į varžybas pakvietė meškeriotojus iš Šiaulių, Telšių, Užvenčio, Gargždų ir Šilalės. Iš viso susirinko 30 vyrų ir 6 berniukai, jau pamėgę gaudyti žuvį. Jauniausiam dalyviui buvo tik 5-eri, tądien jis sugavo 0,4 kg. žuvies.

Pieš prasidedant varžyboms Varnių regioninio parko direkcijos reindžerė Renata Jančiauskienė, priminė žvejams, kad nuo šių metų pradžios papildytos mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės. Numatyta, kad Paršežerio ir Lūksto ežeruose leidžiama nemokamaižvejotikarpines žuvis (išskyrus Biržulio ežerą). Šiuose vandens telkiniuose plėšriųjų žuvų žvejyba leidžiama tik dirbtiniais masalais, naudojant vieną žvejybos įrankį. Draudžiama gaudyti mažesnes nei 65 cm lydekas ir sterkus.

Ne visi, atvykdami į Varnių regioninį parką žvejoti, žinojo, kad vandens telkiniuose, esančiuose saugomose Lietuvos teritorijose, galioja griežtesni aplinkosaugos reikalavimai.Čia su savaeigėmis plaukiojimo priemonėmis, kai bendras variklio galingumas neviršija 10 AG, galima plaukioti tik nuo birželio 21 d. Tokie reikalavimai galioja Lūksto, Paršežerio bei kituose Varnių regioninio parko ežeruose. Biržulio ežere dėl perinčių juodųjų žuvėdrų plaukioti nesavaeige plaukiojimo priemone leidžiama tik nuo rugpjūčio 1 d., o Stervo ežere nei plaukioti, nei žvejoti iš viso negalima, nes ežeras telkšo gamtiniame rezervate. Stervo rezervate lankytis draudžiama.

Varžybos tęsėsi 5 valandas. Jų metu sugauta smulkioji žuvis buvo pasverta, pagal tai nustatytos laimėtojų komandos bei dalyviai. Egidijus Juodis iš Užvenčio sugavo 10,28 kg. žuvies. Tai gausiausias vieno žvejo laimikis. Bendra visų varžybų metu sugautos Varnelėje sugautos žuvies masė – 134 kg.

Renata JANČIAUSKIENĖ

Varnių regioninio parko direkcijos vyr. specialistė (reindžerė)

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 24 balandžio 2018 11:09
2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos