Logo
Spausdinti šį puslapį

Netvarka piktina žmones

Įprasta, jog vasarą daugiau laiko tenka skirti ap­lin­kos priežiūrai. Deja, kai kuriose seniūnijose ši tai­syklė negalioja, o apleistos viešosios erdvės tiesiog bado akis. Todėl nenuostabu, kad redakcija sulaukia daug skambučių su prašymais paviešinti tokius ap­sileidėlius.

Bene daugiausiai pakvietimų nufotografuoti, pasak gyventojų, dilgėlynus, sulaukiame iš Upynos – net keista, jog ši seniūnija neturi ambicijų nors kiek susiimti ir pagaliau apipjauti šabakštynus. Beje, upyniškiai šaiposi, kad jų nepastebėjo ir meras: visai neseniai nusifotografavo tarp dilgėlių ir patenkintas išvažiavo...

„Upynoje vaikams buvo surengtos architektūros dirbtuvės, projekto dalyviai pastatė medinį taką, o į jo pristatymą pakvietė merą. Bet ir sugalvok tokioje apžėlusioje vietoje poilsiui skirtą objektą įrengti. Tiesa, merui atbristi takas buvo prapjautas, gal dėl to jam ir neužkliuvo tos dilgėlės. Manau, čia pritrūko seniūnės akies.

Verta paminėti ir neprižiūrimus pakelių kryžius. Ypač išsiskiria netoli Girdiškės esan­tis. Medinis kryžius stovi atokiau nuo kelio, pievoje. Ta­čiau aplink jį veši kone jo dy­džio žolės. Ar tik tokios pagarbos jis nusipelno? 

Negi taip sunku pastebėti ir sutvarkyti tokias vietas? Juk seniūnijos tam ir yra, kad rūpintųsi mūsų viešosiomis erd­vėmis“, – stebėjosi upyniškė.

„Šilalės artojas“ įsitikino, jog Upy­nai tikrai trūks­ta gero ir ūkiško šeiminin­ko: daugelyje vietų  netvarka tiesiog bado akis. Ir aplink mi­nė­tą kryžių že­lia žolė, ir vaikų sukonstruotas takas skendi žmogaus ūgio dilgėlėse. Beje, ir šiukšlių apstu, nors takas tėra vos kelios savaitės.

Upynos se­niū­nė Stefa Ka­žu­kaus­kienė, padėkojusi už pranešimą, patikino sutvarkysianti teritorijas.

„Žolę prie kryžiaus nupjausime. O taką gaminę sto­vyk­lautojai bei jų vadovai su seniūnija nė karto nesusisiekė ir apie savo darbus bei planus neinformavo. Jau kaip nors bū­tume nušienavę teritoriją, padėję ją paruošti. Dabar ten viskas vyko be seniūnijos žinios.

Šienavimo ir aplinkos priežiūros darbai mums labai stringa, nes seniūnijos trimeris sugedo, visai neseniai sužinojau, kad jo remontas atsieis apie 400 eurų. Už tiek ir naują galima nusipirkti. Sa­vivaldybės administracija iš sutaupytų lėšų leido pirkti tik stumdomą žoliapjovę. Su ja galėsime kapines prižiūrėti. Dar viena bėda, kad neturime nuolatinio darbininko. Jei būtų, kaip nors išsiverstume. Tačiau dabar su turimais įrankiais dirba nuolat besikeičiantys darbininkai – vienas moka jais naudotis, kitas ne. Kai niekas nesaugo, tie prietaisai ir genda. Tenka pripažinti, jog mes dar net savo piliakalnių nenušienavome – neturime su kuo. Manau, kad ir patys gyventojai kartais galėtų ne tik kritikuoti, bet ir prisidėti prie bendros tvarkos“, – nuoskaudos neslėpė seniūnė.

Belieka tikėtis, kad vis tik Upyna pabus ir savo teritorijas sutvarkys. 

Morta MIKUTYTĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 29 rugpjūčio 2017 08:27
2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos