Logo
Spausdinti šį puslapį

„iPhone 13“ ir kitos „Apple“ naujienos: sužinokite pirmieji

Kasmetinio „Apple“ renginio metu kompanija tradiciškai pristatė savo naujienas – nau­ją „iPhone 13“ flagmanų seriją, „iPad“ ir „iPad mini“ planšetes bei kitus įrenginius. Juos netrukus jau galės įsigyti ir „Tele2“ klientai. Naujienas sekite operatoriaus in­ter­netinėje parduotuvėje www.tele2.lt.

Kuo ypatingi naujieji „iPhone 13“? 

Pristatyti keturi nauji „iPho­ne“ modeliai: 5,4 co­lių įstri­žai­nės „iPhone 13 mini“, 6,1 colių „iPhone 13“ ir „iPhone 13 Pro“ bei 6,7 colių „iPhone 13 Pro Max“. Telefonuose sukasi naujas galingas proceso­rius „A15“. Juose veikia „MagSafe“ belaidžio įkrovimo sistema. Be to, dar labiau išplėsta pa­pildomų aksesuarų pasiūla. 

Pagrindiniai išvaizdos elementai išliko pa­na­šūs, kaip ir „iPhone 12“ modelyje. „Apple“ iš­saugojo stačius kampus, siaurus ekrano rė­me­lius ir charakteringą kamerų sistemą. Ryš­kiau­sias dizaino pakeitimas – pastebimai sumažėjęs „notch‘as“ (juodas plotelis ekrano viršuje). 

„Pro“ modeliai turi 120Hz atsinaujinimo daž­nių ekraną, kuris dar greičiau reaguos į kiek­vie­ną paspaudimą ar palietimą, tad nar­šymo pa­tir­tis taps dar sklandesnė ir grei­tes­nė. Taip pat buvo atnaujintos bei patobulintos kameros. Ki­tas svarbus pakeitimas – plataus kampo jutiklis. Nuo šiol jis gali pamatyti ir aprėpti dar daugiau, o kokybiškoms nuotraukoms reikės dar mažiau šviesos. 

„Tele2“ klientai naujuosius „iPhone“ mode­lius galės užsisakyti nuo spalio 1 d., o oficiali pre­ky­ba prasidės spalio 8 d. Visos naujienos bei išankstinių „iPhone 13“ serijos išmaniųjų regist­racija bus paskelbta www.tele2.lt svetainėje. 

„iPad“ ir „iPad mini“ – išankstinė prekyba jau prasidėjo

Naujų, itin kokybiškų bei funkcionalių „iPad“ ir „iPad mini“ planšetinių kompiuterių išankstinė prekyba jau prasidėjo. Norintys pirmieji įsigyti naujas planšetes jau dabar gali registruotis ope­ratoriaus internetinėje parduotuvėje www.tele2.lt.

Oficiali planšetinių kompiuterių prekyba pra­si­dės rugsėjo 24 d., 8 val. ryto.

Naujuosius planšetinius kompiuterius galite įsi­gyti ne tik sumokėję visą sumą iš karto, bet ir mo­kėdami nurodytomis įmokomis su bet kuriuo „Tele2 Laisvo interneto“ planu bei 24 mėn. sutartimi. 

„iPad“ ir „iPad mini“ planšečių kainos prasi­deda nuo 399 eurų mokant visą sumą iš karto arba nuo 11,62 Eur/mėn., sumokėjus 120 Eur pradinę įmoką bei pa­si­rašius 24 mėn. „Tele2 Lais­vo interneto“ sutartį.

8,3 colių įstrižainės „iPad mi­ni“ modelį galima rinktis iš kos­minės pilkos ir žvaigždžių šviesos spalvų, o 10,2 colių „iPad“ – iš kos­minės pilkos bei sidabrinės spalvų. Planšetėse veikia naujausia „iPadOS 15“ operacinė sistema. 

Abu naujieji planšetiniai kompiuteriai yra puikus pasirinkimas darbui, mokslams, studijoms arba laisvalaikiui. Dėl ilgo baterijos veikimo laiko ir nedidelio svorio juos patogu pasiimti su savimi, kur tik beeitumėte. 

„Apple“ programinės įrangos atnaujinimai

Kita visiems „Apple“ vartotojams aktuali nau­jiena – naujos operacinės sistemos „iOS 15“ ir „macOS Monterey“. Pirmą kartą apie jas pra­neš­ta dar vasaros pradžioje, „WWDC“ renginyje. Pas­ta­ruosius kelis mėnesius jos buvo intensyviai tes­tuojamos, siekiant jas kuo geriau paruošti star­tui. 

Telefonams skirta „iOS 15“ siūlo atnaujintą pra­­ne­šimų dizainą, „Focus“ susikaupimo re­ži­mus, atnaujintas „Safari“, „Maps“, „Weather“ ir „No­tes“

programėles, naują privatumo nu­sta­ty­mų pa­ke­tą bei daugybę kitų funkcijų. 

Tuo tarpu „Mac“ kompiuteriams skirta „macOS Monterey“ dar geriau išnaudoja „M1“ pro­ce­sorių suteikiamas galimybes, bei pasiūlo naujų praktiškų funkcijų, tokių kaip „Quick Notes“ grei­tieji užrašai bei „Universal Control“ universa­lus įrenginių valdymas.

Daugiau informacijos apie naujus įren­gi­nius rasite www.tele2.lt, „Tele2“ salonuose ar­ba pa­skambinę telefonu 117.

Jovita JARUTIENĖ

(Užs. Nr. 151)

2016 © „Šilalės artojas“ – Šilalės rajono laikraštis. Visos teisės saugomos