„Tele2“ ragina prisidėti prie pagalbos Ukrainos žmonėms: kviečia aukoti nebenaudojamą, bet veikiančią įrangą

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ kviečia šalies gyventojus padėti nuo karo bėgantiems Ukrainos žmonėms paaukojant nebenaudojamus, tačiau veikiančius telefonus ir planšetes. Operatorius pasirūpins įrenginių surinkimu, patikrinimu bei tiekimu „Raudonojo Kryžiaus“ organizacijai, kuri teikia pagalbą ukrainiečiams. 

„Šiuo metu bet kokia pagalba Ukrainos žmonėms, net ir pati mažiausia, yra labai reikšminga. Norime padėti užtikrinti reikalingą įrangą tiek savanoriams, tiek ir nuo karo bėgančioms ukrainiečių šeimoms. Todėl kviečiu visus žmones nelikti abejingais – jums nebereikalingas, bet vis dar veikiantis telefonas ar planšetinis kompiuteris, gali būti itin vertingas kitiems“, –  sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Lietuvai ir Baltijos šalims.

Operatorius kviečia Lietuvos gyventojus prisidėti prie pagalbos ir paaukoti nebenaudojamus, tačiau vis dar veikiančius telefonus ir planšetes. Galite prietaisus atnešti į bet kurį artimiausią „Tele2“ saloną, nepriklausomai nuo to, kurio šalies operatoriaus klientai esate. 

Prieš aukodami įrenginį patikrinkite, ar jis yra veikiantis ir jame nėra likusios jūsų asmeninės informacijos. Jeigu nesate tikri, ar tai yra padaryta, atnešus prietaisą, operatoriaus darbuotojai padės tai atlikti.

Visi paaukoti įrenginiai bus perduoti „Raudonojo kryžiaus“ draugijai, kuri juos paskirstys Ukrainos žmonėms ir jiems padedantiems savanoriams.

Nuo karo bėgantiems ukrainiečiams padedantis „Raudonasis Kryžius“ laukia žmonių iš Ukrainos, kuriems bus reikalinga pagalba ir prieglobstis Lietuvoje.

„Tele2“ taip pat skyrė 30 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių „Raudonojo Kryžiaus“ ir „Stiprūs kartu“ organizacijoms, kurios pasirūpins, kad kortelės operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius pabėgėlius iš Ukrainos. SIM korteles gavę žmonės galės tris mėnesius nemokamai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje.

Karo situacijoje Ukrainos žmonėms padedančiam „Raudonajam Kryžiui“ mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ taip pat skyrė paramą, suteikdamas darbui reikalingus įrenginius. 

Siekiant užtikrinti nenutrūkstamą bendravimą, telekomunikacijų bendrovė kompensuoja ir tarptinklinio ryšio paslaugas privatiems bei verslo klientams, esantiems Ukrainoje.