TAVA metai – problemų sprendimas, pasiekimai ir plėtra

Daugiau nei prieš du dešimtmečius Tauragėje įsikūrusi apskrities verslininkus vienijanti organizacija, kaip ir kasmet, savo narius sukvietė į ataskaitinį susirinkimą. Metinę ataskaitą pristatė prieš vienerius metus Tauragės apskrities verslininkų asociacijos (TAVA) pirmininku tapęs UAB „Metta“ vadovas Marius Jucikas, aptarti nuveikti darbai, projektai, problemos, pasidžiaugta pasiekimais.

Paklaustas apie pirmuosius pirmininkavimo metus asociacijai, M. Jucikas teigė, kad jam tai buvo nauja patirtis, naujas gyvenimo etapas, teikiantis malonumą, galimybę mokytis iš kitų verslininkų, bendrauti bei bendradarbiauti, sutikti įdomius žmones. Be abejo, nestigo ir iššūkių, tačiau bendrų pastangų dėka jie įveikti, kaip ir problemos, kurios, jei tik buvo galimybių, išspręstos. Vienu svarbiausių pasiekimų, pasak M. Juciko, tapo sėkmingas problemos sprendimas dėl Tauragėje, Dariaus ir Girėno g.10 pastatytos vaizdo kameros – greičio matuoklio, kuris pasižymėjo dar ir kitomis papildomomis funkcijomis. TAVA kreipėsi su prašymu dėl magistralinio kelio Ryga - Šiauliai -Tauragė - Kaliningradas (0-49,74 km; 59,49-185, 97 km) ribų korekcijos atlikimo, o kelio atkarpą 151-158, kertančią Tauragės miestą, nepriskirti prie magistralinių kelių kategorijos ir neapmokestinti šios atkarpos kelių naudotojo mokesčiu. Bendromis verslininkų, Seimo narių, Susisiekimo ministerijos pastangomis ši kliūtis bus pašalinta.

Pasak M. Juciko, visi asociacijos suplanuoti ir per metus atlikti darbai reikšmingi: aktyviai dalyvauta Regiono plėtros tarybos veikloje, darbo grupėse, įvairiose diskusijose, socialinių partnerių komisijose bei komisijų, tarybų, valdybų posėdžiuose ir susirinkimuose, verslo konferencijose, informaciniuose renginiuose, forumuose, verslo vizituose, svarstytos paraiškos, dalyvauta projektų atrankose, priimti keturi nauji nariai. Per metus įvyko septyni TAVA tarybos posėdžiai, kurių metu svarstyta daugiau nei trys dešimtys klausimų.

„Noriu pasidžiaugti puikia TAVA tarybos komanda, kuri vieningai dirba, jog būtų nauda visam Tauragės verslui. Kai asociacijoje aukščiausio lygio vadovai, nesunku ir pirmininkauti“, – sakė M. Jucikas.

TAVA pirmininko teigimu, net pandemijos laikotarpiu, kai visuomeninis gyvenimas buvo kiek prislopintas, TAVA nariai rankų nenuleido, susirinkimus, pasitarimus organizuodavo nuotoliniu būdu. Tačiau teko atsisakyti kai kurių tradicinių renginių. Anot M. Juciko, tikimasi, jog šiemet gegužės mėnesį pavyks asociacijos narius sukviesti į šventę, kuri pernai nevyko dėl epidemiologinių reikalavimų.

Regina MARCINKĖ

AUTORĖS nuotr.