„Tele2“ užtikrina nemokamas ryšio paslaugas ukrainiečiams: išdalinta jau virš 24 tūkst. SIM kortelių

Iš Ukrainos į Lietuvą atvykstantiems pabėgėliams „Tele2“ suteikia „Pildyk“ SIM korteles, kurios tris mėnesius užtikrina nemokamą interneto ryšį, pokalbius ir SMS žinutes tiek šalies viduje, tiek į Ukrainą. Kartu su įvairiomis pagalbą ukrainiečiams teikiančiomis organizacijomis jau išdalinta virš 24 tūkst. SIM kortelių.

„Į mūsų šalį atvykstantiems ukrainiečiams kiekvienas turime padėti taip, kaip geriausiai galime. Tokiose situacijose galimybė naudotis ryšio paslaugomis nemokamai yra itin svarbi. Kviečiu visus susivienyti ir prisidėti prie reikalingos pagalbos Ukrainos žmonėms“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius Baltijos šalims.

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ perduoda „Pildyk“ korteles „Lietuvos Šaulių sąjungai“, „Raudonojo Kryžiaus“ bei „Stiprūs kartu“ organizacijoms, kurios pasirūpina, kad jos operatyviai pasiektų į Lietuvą atvykusius ukrainiečius. SIM korteles gavę žmonės gali tris mėnesius nemokamai ir neribotai skambinti, rašyti SMS žinutes ir naudotis neribotu internetu Lietuvoje. Šiuo metu visiems „Tele2" ir „Pildyk“ klientams skambučiai ir SMS į Ukrainą taip pat yra nemokami.

Operatoriaus „Tele2“ duomenimis, įvairiuose miestuose išdalinta 24,5 tūkst. „Pildyk“ SIM kortelių, iš kurių aktyvuota jau 38 proc. (9316 kortelės). Iš jų 30 proc. ukrainiečių nemokamomis ryšio paslaugomis naudojasi Vilniuje, 13,4 proc. Kaune, 9,18 proc. Klaipėdoje ir 4,11 proc. Šiauliuose.

Korteles dalinantys savanoriai tikina, kad ukrainiečiams suteiktos nemokamos operatoriaus paslaugos itin praverčia, o SIM kortelės dalinamos labai operatyviai.

Šiuo metu nemokamos SIM kortelės ukrainiečiams yra dalinamos įvairių organizacijų įsteigtuose pagalbos centruose. Informacija ant „Pildyk“ pakuočių ir Pildyk.lt internetiniame puslapyje yra pateikiama ukrainiečių kalba.

Pagalba Ukrainos žmonėms

Mobiliojo ryšio operatorius kviečia visus Lietuvos gyventojus paaukoti veikiančius, tačiau nebenaudojamus telefonus ir planšetinius kompiuterius. Juos atnešti galima į bet kurį artimiausią „Tele2“ saloną. Operatorius užtikrina  jų surinkimą, patikrinimą ir tiekimą Ukrainos žmonėms padedančiam „Raudonajam Kryžiui“.

„Stiprūs kartu“ draugijai operatorius skyrė mobiliųjų telefonų su SIM kortelėmis. „Raudonajam Kryžiui“ „Tele2“ suteikė paramą darbui reikalingais įrenginiais.

Siekiant užtikrinti nenutrūkstamą bendravimą, telekomunikacijų bendrovė taip pat kompensuoja tarptinklinio ryšio paslaugų kainą privatiems ir verslo klientams, esantiems Ukrainoje.