Laiškai svajonei

Gruodžio mėnesį vyko tarptautinė priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo įstaigų auklėtinių, turin­čių spe­cialiųjų ugdymosi poreikių, kūrybinių atvirukų virtua­li paroda „Laiškas mano svajonei“, skirta tarptauti­nei neįgaliųjų dienai paminėti. Parodos tikslas – puo­se­lėti ugdytinių vertybines nuostatas, plėtojant komuni­kavimo, socialinę ir meninę kompetencijas.

Vir­tua­lioje atvirukų paro­doje dalyvavo beveik du šimtai vai­kų iš Lie­tuvos bei Ru­munijos. Jie susipažino su daugybe bend­raamžių, stebėjo ir vertino kitų kūrybinius darbus, bend­ravo su pa­rodos lankytojais. Į diskusijas įsitraukė netgi tėvai. 

Atvirukų parodai savo kūrinėlius pristatė Estela Poce­vičiūtė iš Pajūralio pag­rin­di­nės mokyklos, kurią parengė Nijolė Brazauskienė, And­rius Minuta bei Dovydas Zo­bie­la iš Obelyno pagrindinės mokyklos (vadovė specialioji peda­gogė-lo­gopedė Dalia Ežers­kie­nė), Karolina Ma­ci­jaus­kai­­tė ir Kotryna Mac­ko­nytė iš Upy­nos Stasio Girėno mokyk­los (parengė logopedė Gi­ta­na Rudienė), Lukas Mi­ka­lo­čius iš Laukuvos Norberto Vė­liaus gimnazijos (vadovė spe­cialioji pedagogė-logopedė D. Ežerskienė), Julija Ma­­si­duns­kytė iš Kvėdarnos Pra­­no Lia­tuko pradinės mo­kyk­los (pa­rengė logopedė Ste­fanija Pet­rošienė). 

Vaikai įvairia piešimo technika kūrė atvirukus, kuriuose iš­reiškė sa­vo jausmus, sva­­­jones, ir tai jiems suteikė džiaugsmo. O Kau­no Šv. Ka­zi­mie­ro progimnazijos direktorė Pal­mira Ta­li­jūnienė, įvertindama jų darbelius, linkėjo ir toliau „sva­joti ir tikėti svajonių įgy­vendinimu, nes jos padaro ta­ve didesnį, tvirtesnį bei geresnį!“

Tokios akcijos stiprina vaikų, turinčių specialiųjų ugdymosi poreikių, kompetencijas, kurios jiems bus reikalingos, savarankiškai priimant sprendi­mus, renkantis profesiją. Parodos dalyviai apdovanoti padėkos raštais bei virtualiais katalogais.

Rūta MIRAUSKIENĖ 

Kauno Šv. Kazimiero progimnazijos logopedė-specialioji pedagogė ekspertė

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 19 sausio 2018 08:45