2024-ųjų Velykos: apie grožį ir džiugesį

Ruošdamiesi Velykoms pradedame galvoti, kaip dekoruosime stalą ir kokius patiekalus ruošime didžiausiai pavasario šventei. Kokios gi šių metų Velykų stalo tendencijos?

Jei labai stengiamės būti išmintingi, tausojantys gamtą, besirūpinantys pasauliu, tai ir Velykų stalo tendencijos labai artimos tam siekiui – vyrauja žemės, augalų, pavasario spalvos. Niekas neapsiriks pasirinkę rusvų, žalsvų, geltonų spalvų indus ar stalo tekstilę. Nes tai atkartoja žemę, žolę ir pirmuosius pavasario forzitijų žiedus. O tie, kas norėtų būti ne tik stilingi bet ir madingi, šiemet rinksis mėlyną spalvą. Nuo švelniai melsvos, iki sodriai mėlynos, kurią gali praturtinti ir „prigesinti“ auksas. Jei ant Velykų stalo įkurdinsite „Alice“ serijos mėlynas lėkštes, ant jų sudėsite priderintas margų melsvų kolekcijų lėkštes, parinksite desertines lėkštutes, puodelius, melsvo stiklo stiklines, taures, žaismingai sulankstysite servetėles, nepamiršite kiaušinių indelių ir į juos pamerksite pirmąsias žibuokles, scyles ar puškinijas – stalas bus ir atspindintis tendencijas, ir iškilmingas, ir suteikiantis vilties, kad žydros svajonės niekur nedingsta.
Jei mėgstate stalą puošti ne tik smulkiomis gėlytėmis, bet ir puokštėmis, pasistenkite, kad jos nebūtų labai aukštos. Merkite puokšteles į puodelius, ledaines, mažus ąsotėlius, o dideles puokštes pamerkite į aukštesnes vazas ar didelius ąsočius ir pastatykite atokiau. Žemos gėlių kompozicijos ant stalo netrukdys bendrauti – matysite visus sėdinčius. Aukštesnės gali būti tik žvakės. Bet ir jas pabandykite įstatyti į žemas žvakides, kad šventė spindėtų akyse ir žvilgsniai plazdentų virš stalo.
Linksmam susibūrimui nereikia daugybės patiekalų. Velykos labai dėkinga šventė šeimininkėms, nes kiaušinis – ypač geras produktas. Jei juos numarginsite pagal šeimos tradicijas ir įpročius, visi susirinkusieji daug greičiau pasiners į vaikystės prisiminimus, o jei kuriate naujas šeimos tradicijas arba mėgstate naujienas, tai visad galite daryti eksperimentus su margučiais. Svarbiausia, kad susirinkusieji jaustųsi gerai.
Didelis dubuo salotų, graži lėkštė su vaisiais, spalvingas tortas ant neaukštos tortinės – ir šventė bus pavykusi. Nepamirškite pasirinkti derančių spalvoto stiklo taurių arba išlikite ištikimi raižyto stiklo klasikai.
Beje, jei turite kviestinių svečių, labai smagu, kai ant lėkštės jie randa ne tik kortelę su savo vardu, bet ir mažą siurprizą. Tarkime, porcelianinis šaukštelis su šilko kaspinėliu kilpelėje ir putpelės kiaušinuku jame gali būti puiki ir nuotaikinga dovanėlė.
Arba pastatykite kiekvienam svečiui mini latte puodelį su mažyte pirmųjų gėlių puokštele – pamatysite, kokios džiaugsmo šypsenos nušvis atvykusiųjų veiduose.
Jei šeimoje yra vaikų, įvairiausios dekoratyvios servetėlės, indeliai su zuikučiais, Velykų medis, apkabinėtas stikliniais raibuliuojančiais kiaušiniais padarys šventę įdomesnę ir linksmesnę.
Tegul šypsena ir saulė būna pagrindiniai gražaus Velykų stalo palydovai! O stalo indai ir tekstilė iš GRAŽU NET MĖLYNA www.grazunetmelyna.lt; FB: https://www.facebook.com/avonvadybininke.kaunoapskritis tegul padeda kurti šią puikią nuotaiką.