Dingo šventųjų skulptūrėlės

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas informavo, kad gautas pranešimas, jog kovo 27 d. pastebėta, kad iš Degučių II kaime (Laukuvos sen.) stovinčio koplytstulpio dingo kultūros paveldo vertybės. Apie tai pareigūnus informavo Kultūros paveldo departamento Telšių – Tauragės teritorinio skyriaus darbuotojai. 

Koplytstulpyje stovėjo Šv. Roko skulptūrėlė ir Šv. Izidoriaus skulptūrinė grupė – Šv. Izidorius su jaučiais. 2005 m. šie dar tarpukariu sukurti, o nepriklausomybės metais atnaujinti kūriniai buvo pripažinti kultūros vertybėmis. 

Tačiau akivaizdu ir tai, jog sakralinio meno vertybės masina vagis, o ilgapirščiai nesibodi pamėginti uždirbti iš šventųjų skulptūrų. 

Šilalės savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausiasis specialistas Rytis Aušra teigia, kad tiksliai nėra aišku, kada skulptūrėlės dingo iš Degučių kaimo koplytstulpio. Jis pats paskutinį kartą ten lankėsi 2022 m. – tuomet jos ten buvo.

Kokia liaudies meistrų sukurtų skulptūrėlių vertė, dar nustatinėjama. Balandžio 12 d. Tauragės AVPK dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 178 str. 4 d. 

„Šilalės artojo“ inform.

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 16 balandžio 2024 08:32
Daugiau šioje kategorijoje: « Neatsakingumas moteriai kainavo brangiai