Dviratininkų konkursas Vengrijoje

Rugsėjo pradžioje jau 33-ią kartą vyko konkursas „European Traffic Education Contest“, skirtas patik­rinti kelių eismo taisyklių bei važiavimo dviračiu ži­nias. Lietuvai atstovavo keturi 10–12 metų mokiniai, tarp kurių buvau ir aš, Donata. Pasiruošti man padėjo mokytojas Arūnas Radavičius, o visą Lie­tu­vos ko­mandą treniravo Benius Jankevičius ir Nerin­ga Jan­kauskienė.

Mūsų šalies atstovai į šį kon­kursą vyksta jau 22-ą kartą, per­nai koman­da iš­kovojo dvy­lik­tą­ją, šiemet – de­­šimtąją vietą. Konkursą sudarė prakti­nė ir teorinė da­lys, iš viso 9 sto­­tys (rungtys). Trys skir­tos figūri­niam va­žia­vi­mui. 

Sun­kiau­sia bu­vo su­sikoncent­ruoti į figūras, atsipalaiduoti ir tiesiog važiuoti. Dėl varžybų įtampos neišvengėme klaidų. Teorines užduotis kiek­vienas komandos narys atliko individualiai. Buvo pateikta 14 klausimų, vienam atsakymui skirta 30 sekundžių. Nekantriai laukėme vakaro, kai buvo paskelbti nugalėtojai. Jais tapo Rusijos komanda.

Paskutinę konkurso dieną su visa komanda apžiūrėjome Budapeštą – nuostabų miestą, suteikusį tiek azarto ir rungtynių jaudulio. 

Donata STASYTYTĖ

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 6a klasės mokinė

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 09 spalio 2018 08:12