Susirungė šaškių ir šachmatų mėgėjai

Į Kvėdarnos kultūros namuose surengtą šaš­kių ir šachmatų tur­ny­rą, skirtą Vytauto Grygalio taurei laimėti, susirinko kelios dešimtys žaidėjų ne tik iš Šilalės rajo­no, bet ir iš tolimesnių Lie­tuvos vie­to­vių.

Turnyrą organizuojantys Kvėdarnos šaškių ir šachmatų klubo nariai skyrė jį savo kolegos V. Grygalio atminimui.

„Tai buvo žmogus, šaškėmis ir šachmatais sudominęs ne vieną jauną ar net pagyvenusį kvėdarniškį. Iš to, kaip mums pavyko surengti turnyrą, kiek sulaukėme susidomėjusiųjų, sprendžiame, kad Kvėdarnoje V. Gry­galio atminimas gyvas, o turnyrą jo vardo taurei laimėti būtina kartoti kasmet“, – žadėdamas antrąjį tokį turnyrą Kvėdarnoje suorganizuoti kitų metų vasarį, per V. Grygalio gimtadienį, sakė Kvėdarnos šaškių ir šachmatų mėgėjų klubo vadovas Arūnas Lauruška.

V. Grygalis, anot jo, buvo tik­rų tikriausias kvėdarniškis, čia gimęs ir augęs, baigęs mokyk­lą, vėliau dirbęs melioracijos specialistu. Loginės užduotys jam taip patiko, kad jis tuo užkrėtė daug aplinkinių, tarp kurių – ir dabartinis klubo vadovas A. Lauruška, bu­vo įkurtas šaškių ir šachmatų mėgėjų klubas. Jo vadovas džiaugiasi, jog žaidžiančiųjų kaskart daugėja.

„Pernai rajono čem­pionate buvo 11 dalyvių, šiemet – jau 18, o į V. Grygalio taurės turnyrą atvyko net 22 žaidėjai, sulaukėme šio sporto entuziastų iš Kretingos, Plungės“, – apie kovo 2 d. įvykusį renginį pasakojo A. Lau­­ruška.

Šiųmečiame V. Grygalio taurės turnyre žaidėjai buvo suskirstyti į dvi kategorijas – šaškių ir šachmatų, nes nesitikėta sulaukti tokio gausaus dalyvių būrio. Vyriausias žaidėjas, nusprendęs išmėginti jėgas prie juodų-baltų langelių lentos, buvo 76-erių, o jauniausias – vos 5-erių. 

Šaškių turnyre pirmąsias dvi vietas išsivežė kretingiškiai Mindaugas Žilinskas ir Algirdas Gadeikis, o trečioji atiteko daugumai šilališkių bei „Šilalės artojo“ skaitytojų pažįstamam iš laikraščiui siunčiamų užduočių šaškių entuziastui Stasiui Žadeikiui iš Laukuvos. 

Šachmatų turnyre lyderiavo mūsų rajono atstovai: nenugalimas buvo ir pirmąją vietą iškovojo Tomas Veščiūnas iš Šilalės, antrąją – Augustas Tomkus iš Pajūrio, trečiąją – šilališkis Šarūnas Tve­ri­jonas. 

Jauniausia turnyro dalyvė 5-metė Sofia Merkelytė, nors tarp laimėtojų nepateko, ir organizatoriams, ir turnyro dalyviams paliko didžiulį įspūdį smalsumu bei žingeidumu.

Dalyviams taures, medalius bei dova­nas nupirko organizatoriai – Kvėdarnos šaškių ir šachmatų mėgėjų klubas bei Šilalės rajono sporto klubas „Dvaras“ (vad. T. Veščiūnas). 

Žydrūnė MILAŠĖ

Organizatorių nuotr.

Atnaujinta Ketvirtadienis, 07 kovo 2024 16:31