Komandos pasitikėjimas padeda pasiekti asmeninių laimėjimų

Šilalės krepšinio „Lūšies“ komanda Regionų krepšinio lygoje (RKL) užima 12 vietą. Deja, praėjusį šeštadienį vykusiose varžybose su Plungės „Olimpu“ šilališkiams iš­ko­voti per­galės ne­pavyko. 

Į Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje vykusias rungtynes susirinko daug ištikimiausių „Lūšies“ sirgalių, kurie aktyviai palaikė mūsų krepšininkus. Abe­jonių, kad varžybos bus įnirtingos, nekilo niekam, nes jau pirmąjį kėlinį abi komandos užbaigė lygiosiomis, surinkusios po 16 taškų. Tačiau tuo „lygybė“ ir baigėsi, o dar kovingiau pradėję žaisti plungiškiai laimėjo tris likusius kėlinius ir „Lūšies“ komandą įveikė rezultatu 64:78. 

Beje, daugelis krepšinio sirgalių negalėjo atsistebėti magiškais sutapimais: kovo 16 d. rungtyniavusi „Lūšis“ visus keturis kėlinius rinko po 16 taškų...

Šių rungtynių lyderiais tapo plungiškiai Jokūbas Stropus, Jus­tas Girkštas, Tomas Domarkas, o tarp šilališkių geriausius rezultatus demonstravo ir į lyderių sąrašą pateko Justas Košys bei Karolis Taroza. 

J. Košys jau ne pirmą kartą patenka į geriausių rungtynių žaidėjų sąrašą – jam nuolat pavyksta puikiai atkovoti kamuolius ir komandai pelnyti daugybę taškų. Bet po šeštadienio varžybų „Lūšies“ žaidėjas pripažino, jog nesisekė: padaryta daug klaidų, nesėkmingai mėtyta iš po krepšio, nesusikalbėta gynyboje bei pan.

„Esame išsibalansavę, perga­lių, sezonui baigiantis, nelabai tepasiekėme. Tačiau visos mū­sų komandos galimybės pasirodys, prasidėjus atkrintamosioms varžyboms. Tenka pripažinti, kad žaidžiame banguotai: sezoną pradėjome gerai, vėliau kritome“, – sakė sportininkas.

Paklaustas, kas labiausiai prisideda ir turi įtakos sėkmingiems asmeniniams rezultatams varžybose, Justas prisipažino, jog kai rungtynėse sekasi, bando daugiau imtis iniciatyvos.

„O kai nesiseka, bičiuliams mėginu sukurti naudingų situacijų. Aišku, ypatingai svarbus yra komandos draugų pasitikėjimas“, – tikino jis.

„Lūšies“ krepšininkas Oleksandr Misiats šeštadienį komandai pelnė daugiausiai taškų – 13. Sėkmingai mėtė ir K. Taroza, surinkęs 11, bei Laimonas Remeikis, pelnęs 7 taškus. 

Kaip skelbia RKL organizatoriai, kovo 16 d. Nostra.lt-RKL pirmenybėse buvo sužaista 10 rungtynių ir beveik užbaigtas A diviziono reguliarusis sezonas. Po susitikimų galutinai paaiškėjo, kurios keturios komandos žengia į ketvirtfinalį. Pirmąsias dvi pozicijas užima „Biržai“ ir Kauno r. „Omega-Tauras“, trečiąją bei ketvirtąją vietas pasidalino Plungės „Olimpas“ ir Kėdainių sporto centras.

Taip pat paaiškėjo ir aštuntfinalio dalyviai – tarp jų yra ir Šilalės „Lūšis”. Varžybų tvarkaraštis kol kas neskelbiamas. 

Vesta VITKUTĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.