Dramatiškas pralaimėjimas atėmė galimybę kovoti toliau

Vos per žingsnį buvę nuo ketvirtfinalio, šilališkiai krepšininkai į jį nepateko. Balandžio 10-ąją Prienuose vy­kusios Regionų krepšinio lygos (RKL) rungtynės su Prienų „Mačiūnai-KKSC“ komanda baigėsi „Lūšies“ pra­lai­mėjimu, o tai lėmė, jog sezonas mūsų krepšininkams jau baigėsi.

Kaip skelbia RKL, didelę intrigą pasiūliusi Prienų „Mačiūnų-KKSC“ ir Šilalės „Lūšies“ akistata baigėsi prieniškių triumfu: lemiamose aštuntfinalio rungtynėse Prienų ekipa savo varžovus palaužė tik po pratęsimo rezultatu 106:105 (23:23, 23:28, 23:10, 23:31, 14:13). Seriją iki trijų pergalių prieniškiai laimėjo 3:2.

„Likus 2 minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos, Šilalės sportininkai tritaškiu perpus nukirpo varžovų pranašumą (84:87). Vėliau komandos keitėsi taikliais baudų metimais, ir, likus 24 sekundėms, Nojus Pabrieža sumažino skirtumą tarp komandų iki 2 taškų (87:89). Šilališkiai išlaukė netaiklaus Kajaus Okmano baudos metimo, o Justas Košys tritaškiu išlygino rezultatą (92:92).

Domantas Šeškus dar turėjo progą išplėšti šeimininkams pergalę per pag­rindinį rungtynių laiką, bet jo sudėtingas tritaškis tikslo nepasiekė.

Pratęsimas sėkmingiau prasidėjo „Lū­šies“ ekipai. Liudas Valantinas ir J. Ko­šys smeigė po tritaškį ir, likus 1:30 minutės iki jo pabaigos, sukrovė Šilalės klubui 4 taškų persvarą (103:99). Atsakymą į šiuos metimus surado D. Šeškus, išprovokavęs pražangą tritaškio metimo metu, ir baudos metimu sumažino šeimininkų deficitą iki minimumo (102:103). Kitoje atakoje Laimonas Remeikis sužingsniavo, ir Prienų klubas turėjo šansą išsiveržti į priekį.

Paskutinės 12 rungtynių sekundžių klostėsi itin beprotiškai. D. Šeškus dvitaškiu persvėrė rezultatą „Mačiūnų-KKSC“ naudai (104:105), bet tada savo žodį ir vėl tarė J. Košys (104:105). Visgi paskutinę rungtynių sekundę D. Šeškus išprovokavo J. Košio pražangą ir, įmetęs du baudos metimus, vėl atstatė taško persvarą šeimininkams (106:105).

Šilalės klubas po minutės pertraukėlės dar turėjo progą laimėti šią seriją, bet Mindaugo Čepausko tritaškis buvo netikslus.

Nugalėtojams D. Šeškus pelnė 41 tašką, atkovojo 5 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 11 pražangų ir užfiksavo 46 naudingumo balų pasirodymą. Arnas Tilindė surinko 21 tašką, K. Okmanas pridėjo 18.

„Lūšies“ neišgelbėjo N. Pabrieža, pelnęs 29 taškus, Rokas Nikitinas, surinkęs 27, J. Košys, pridėjęs 20 taškų“, – rašoma RKL lemiamų šilališkiams varžybų apžvalgoje.

„Lūšies“ komandos vadovas Ernestas Aušra teigia, kad nors su pralaimėjimu sportininkai jau susitaikė, tačiau kartėlio vis tik liko. Anot E. Aušros, apmaudu, jog pralaimėjimą lėmė galima teisėjų klaida.

„Likus iki varžybų pabaigos vienai sekundei, pirmavome vienu tašku, bet tada teisėjai skyrė baudą, kurios, mūsų įsitikinimu, nebuvo. Nesuvokiama, kaip taip galima klysti tokiu svarbiu momentu, bet rezultatas yra toks, koks yra“, – sako klubo vadovas.

Ir nors, pasak jo, norėjosi daugiau, vis tiek visi žaidėjai ir komandos treneris yra verti pačios didžiausios padėkos.

„Esate komanda, kuria tikrai didžiuojasi visi šilališkiai. Ačiū už pademonst­ruotą puikų charakterį ir vienybę viso sezono metu, už įveiktus iššūkius, už nesuskaičiuojamą skaičių treniruočių valandų, ruošiantis kiekvienoms varžy­boms“, – dėkoja „Lūšies“ krepšininkams klubo vadovas.

Taip pat, anot E. Aušros, ir jis, ir sportininkai yra dėkingi visiems rėmėjams, be kurių nebūtų stiprios komandos.

„Ačiū tariame pagrindiniams rėmėjams – uždarosioms akcinėms bendrovėms (UAB) „Prezo kepyklėlė“, „Šilalės mediena“ ir „Mano būstas“, mažajai bendrijai (MB) „Arastega“ („Traški vištiena“) bei ūkininkui Regimantui Gudauskui, informaciniam rėmėjui „Šilalės artojo“ laikraščiui. Už pagalbą bei paramą taip pat dėkojame UAB „Elvaradas“, „Danra“, „Jozita“, „Singatel“, „Kvėdarnos karjeras“, „Žiliukai“, „Eurobiuras“, „Danrita“, „Danrima“, MB „Jonvaira“, „Dangra“ ir „Judesio klinika“, ūkininkams Rimantui Rimkui, Aivarui Tamošaičiui, Vytautui Šimkui ir Eugenijai Misevičienei“, – sako E. Aušra ir teigia, jog, atsikvėpę po įtempto sezono, „Lūšies“ krepšininkai  dar ne kartą džiugins pergalėmis bei dovanos šilališkiams puikių emocijų.

Jurgita ŠAPĖNAITĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.