„Laisvės kelyje” šilališkiai tiesė rankas baltarusiams

Sekmadienio vakarą prie Medininkų pasienio posto į gyvą grandinę su­stojo per 50 tūkstančių gyventojų iš įvairiausių šalies vietų. Išgirdę Baltarusijos laisvės simboliu tapusios Sviatlanos Cichanouskajos kvietimą susikibti už rankų, į „Laisvės kelią“ vyko ir didelis būrys šilališkių. 

„Laisvės kelias“ sekmadienio vakarą sujungė Vilnių ir Medininkus pasienyje su Baltarusija. Kelios dešimtys kilomet­rų tapo gyva grandine, kurioje stovėjo Baltarusijos kovą už laisvę palaikantys Lietuvos žmonės, skambėjo Lietuvos ir Baltarusijos himnai. Į Medininkus palaikyti baltarusių atvyko ir Prezidentas Gitanas Nausėda, kadenciją baigę Dalia Grybauskaitė bei Valdas Adamkus.

„Baltijos kelias“ mūsų tautos išsivadavimo simboliu tapo lygiai prieš 31-erius metus, kai gyva žmonių grandinė sujungė trijų Baltijos šalių sostines – Vilnių, Rygą ir Taliną. Rugpjūčio 23-iosios vakarą Lietuva antrą kartą stojo į gyvą grandinę: supratę, jog ko­va už Laisvę niekada nesibaigia, žmonės ištiesė ranką į kovą prieš diktatūrą pakilusiems kaimynams.

Palaikyti laisvę siekiančių Baltaru­si­jos žmonių vyko ir daugiau nei 40 Ši­lalės rajono gyventojų. 

„Mūsų šalies nepriklausomybę pirmoji pripažino ma­ža Islandija ir tai buvo ženklas, jog pasaulyje esame ne vieni, mus mato ir remia mūsų kovą. Tokį padrąsinimą nenuleisti rankų kaimynams siunčiame ir mes. Kai laisva bus Baltarusija, mažiau grėsmių kils ir Lietuvai“, – sa­vo apsisprendimą dalyvauti „Laisvės kelyje“ grindė šilališkiai.

„Šilalės artojo“ inform.

Algimanto AMBROZOS ir Valdo ARLAUSKO nuotr.