Kęstučio batalione prisiekė 6-oji šauktinių karta

Vasarai dar nesibaigus, Tauragės rajone esančiame Kęstučio batalione ir vėl suburti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai. Šįkart tėvynei prisiekė net puspenkto šimto jaunuolių.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotajame pėstininkų batalione po atnaujinto šaukimo atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą jau šeštą kartą prisiekė šauktiniai. Tuo pačiu paminėtos ir bataliono, esančio Tauragės rajone, Laužo kaime, įkūrimo 28-osios metinės. Šventinė diena prasidėjo šv. Mišiomis, o kol kariai ruošėsi iškilmingai rikiuotei, bataliono vadas bendravo su karių artimaisiais, atsakė į jiems rūpimus klausimus, aprodė batalioną bei jo ginkluotę.

Kaip susirinkusiems pristatė bata­liono vadas pulkininkas leitenantas Vytis Andreika, šiemet šauktiniai ypač patriotiški ir jauni – daugelis į tarnybą atėjo vos į rankas gavę brandos atestatą, tad amžiaus vidurkis siekia apie 20 metų.

„Turime itin patriotišką jaunimą, nes bene 95 procentai čia esančių tarnauti nusprendė savo noru ar pateikė prašymus dėl eilės pirmumo“, – sveikino karius bei jų artimuo­sius bataliono vadas.

Iš viso priesaikos žodžius ir šūkį „Tėvynės labui“ tarė 453 kariai. Jiems suteikti jaunesniųjų eilinių kariniai laipsniai. Kiek karių atvyko į tarnybą iš Šilalės rajono, bataliono atstovai nepatikslino.

Pasveikinti ką tik priesaiką davusių karių atvyko Seimo nariai, Tauragės rajono savivaldybės vadovai, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ vadas pulkininkas Nerijus Stankevičius, dalinio veteranai, karių artimieji.

Šįkart šventė vyko pagal visus Vyriausybės reikalavimus – kariai nosį ir burną dengė kaklaskarėmis, artimieji – apsauginėmis kaukėmis.

Morta MIKUTYTĖ

AUTORĖS nuotr.