Pietūs be cepelinų sveikatai palankesni

Pastaruoju metu daug kalbama apie sveikatai palankų maistą, o Sveikatos apsaugos ministerija jau kelintą kartą iš eilės rengia naujus vaikų mitybą reglamentuojančius dokumentus. Prabilta ir apie maitinimo permainas ligoninėse. Tačiau daliai žmonių vis tik atrodo, kad toks dėmesys maistui yra perdėtas: esą mūsų tėvai, sene­liai ir proseneliai kirto lašinius, rūkytas dešras, cepelinus, ir nieko – gyveno iki šimto metų. Visgi statistika rodo, jog lietuviai labiausiai kenčia nuo širdies ir kraujagyslių ligų, o joms sąlygas sudaro ne tik nejudrus mūsų gyvenimo būdas, bet ir pernelyg riebus, saldus bei sunkiai virškinamas maistas.

Daiva BARTKIENĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Tęsinį skaitykite „Šilalės artojo“ Nr.34

Atnaujinta Antradienis, 22 gegužės 2018 08:02