Tyrimų punktas dirba visu pajėgumu

Trečiadienio vidurdienį pradėjo veikti mobilus tyrimų punktas, kuris bus vienintelis Tauragės apskrityje. Vos tik stojus darbuotojams į savo vietas, vienas po kito ėmė važiuoti automobiliai.

Tauragėje, Vinco Kudirkos g. 2, atidarytas punktas jau pirmąją dieną priėmė 30 asmenų. Auto­mo­biliai važiavo nu­rody­tu laiku, tarpai tarp atvykstančiųjų – 15 mi­nu­čių. Mėginių pa­ėmimo lau­kę asmenys vykdė visus nurodymus: punkto darbuotoja tekstinėmis kortelėmis nuro­dė neatidaryti langų, pridėti prie automobilio lan­go asmens dokumentą, vėliau prašė parodyti telefone gautą žinutę, kad būtų įsitikinta, jog asmuo tikrai gavo patvirtinimą atvykti tyrimams. Visus savo veiksmus tyrimų punkto darbuotoja pasakojo koordinatoriui per radijo stotelę. Galiausiai asmeniui leista važiuoti prie laboratorijos. Joje dirbančios specialistės liepė atidaryti automobilio langą, kad galėtų paimti tepinėlius iš nosiaryklės. Visa procedūra truko vos keletą minučių ir žmogus galėjo vykti namo saviizoliacijai.

Per dieną surinkus mėginius, jie vakare bus vežami į laboratoriją Šiauliuose. Tyrimų atsakymai turėtų paaiškėti per dvi paras.

Kurį laiką prie punkto budėjo policijos pareigūnai, tačiau įsitikinę, kad darbas vyksta sklandžiai, jie išvažiavo.

Trečiadienio vakarą vykusioje spaudos konferencijoje Tauragės ligoninės direktorius Liutauras Indriuška patikino, jog tik iš vakaro sužinoma, kiek yra ketinančių atvykti kitą dieną. Trečiadienio vakarą buvo aišku, jog ket­virtadienį turėtų būti patikrinta apie 60 žmonių.

Kiek į šį punktą atvyko iš Šilalės rajono, neskelbiama. Esą tokie duomenys nėra renkami. Tačiau kiekvienas rajonas bus informuotas apie tyrimų atsakymus. Kol kas ir teigiami, ir neigiami atsakymai tiriamiems asmenims pranešami tiesiogiai.

Į šį patikrinimo punktą atvykti galima tik gavus telefono linijos 1808 konsultanto nurodymą. Būtina atvažiuoti tiksliai nurodytu laiku. Pasak ligoninės vadovo, nurodytu laiku nesulaukus užregistruoto asmens, bus informuojami policijos pareigūnai, ir šie leisis į paieškas. Taip siekiama, jog visi koronavirusu galimai užsikrėtę asmenys būtų nustatyti.

Morta MIKUTYTĖ

AUTORĖS nuotr.

Tęsinį skaitykite „Šilalės artojo“ Nr.24

Atnaujinta Pirmadienis, 30 kovo 2020 17:22