Šventėme pakiliai

Lietuvos 100-mečiui puoš­dami mokyklos langus, koridorius, kabinetus, jau­tėme – džiugesys čia. 

Šventę pradėjome protų mūšiu „Ką aš žinau apie Vasario 16-ąją“. Kiti moks­leiviai geltonojoje, žaliojoje ir rau­donojoje zonose atliko užduotis „Šimtas taškų“, „Šimtas minčių apie Lietuvą“, „Šimtas malūnėlių“, pradinukai vykdė akciją „Šimtas paukščių“.  

Prasidėjus koncertui, scenoje pasirodė folklorinis ansamblis, meninės raiškos būrelis „Lašiukai“, poezijos skaitovai, žiūrėjome filmuotą „Mokyklos sveikinimą Lietuvai“. Kulminacinė viršūnė – klasių pasirodymai, atliekant liaudies ar populiarias dainas. Tikrą euforiją sukėlė į salę įneštas didžiulis tortas su fejerverkais. 

Vakare minėjimas tęsėsi Žadeikių laisvalaikio salėje. Buvo pademonst­ruotas filmuotas mokyklos sveikini­mas, dainas atliko suaugusiųjų ansamblis ir moksleiviai. Uždegti Regi­man­­to Šilinsko skrabalų muzikos, viename ratelyje sukosi ir suaugusieji, ir jaunimas, ir pradinukai, ir trimečiai ar dvimečiai bendruomenės nariai. Visi savi, visi reikalingi, visi svarbūs. Tai nuostabus jausmas, kuris lieka širdyje ir leidžia draugiškiau žvelgti į sutiktą žmogų, kasdienybėje matyti daugiau šviesos.

Genė JUZAITIENĖ

Žadeikių pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Penktadienis, 09 kovo 2018 08:24
Daugiau šioje kategorijoje: « Valstybė – tai mes Pasveikinome medikus »