Grįžome su apdovanojimu

Kiekvieną pavasarį Lietuvos mokyklose vyksta 9–12 klasių mokiniams skirtas konkursas „Ką žinai apie Lietuvos kariuomenę“. Jis buvo sumanytas kaip priemonė paskatinti moksleivius domėtis savo ša­lies ir Lietuvos kariuomenės istorija, kovomis už ne­priklausomybę, rezistencijos laikotarpiu ir dabarties gynybos politikos aktualijomis. 

Konkursas vyksta trimis eta­pais. Moksleiviai dalyvauja pirmajame atrankiniame tu­re savo mokykloje ar gimnazijoje, vėliau – antrajame: sprendžia testą internetu. Į fi­nalinį etapą patenka ir dėl pri­zinių vietų varžosi 30 geriausiai testą išsprendusių mo­kinių. 

Būtent šie 30 vyresniųjų klasių moksleivių bei jų mokytojų balandžio pabaigoje susirinko Juozo Vitkaus inžinerijos batalione Kaune dalyvauti konkurso finale ir varžytis dėl geriausio žinovo vardo. Dėl teisės patekti į šį finalą nuotoliniu būdu spręsdami sudėtingą testą varžėsi beveik 200 mokinių iš daugiau nei 80 mokyklų visoje Lietuvoje. Tarp 30 geriausiųjų buvo ir Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos 3g klasės mokinė Deimantė Košytė bei jos mokytoja Nomeda Kas­mauskaitė.

Po Lietuvos kariuomenės Sau­sumos pajėgų Juozo Vit­kaus inžinerijos bataliono va­do plk. ltn. Ramūno Jurskio sveikinimo užvirė atkakli finalinė kova. Konkursą laimėjo Kalvarijos gimnazijos dešimtokė Aivara Šitkauskaitė. Gimnazistei, jos mokytojui bei antros ir trečios vietos nu­galėtojams ir mokytojoms atiteko piniginiai prizai bei atminimo dovanos. Spe­cialūs pri­zai (planšetiniai kompiute­riai), kuriuos skyrė buvęs konkurso dalyvis Darius Ša­volskis, įteikti 4–6 vietą už­­ėmu­siems mokiniams. Šis prizas atiteko ir Kaltinėnų gimnazistei D. Ko­šytei, užėmusiai penktąją vie­tą. 

Nomeda KASMAUSKAITĖ

Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė

AUTORĖS nuotr.