Iš meilės savo žemei ir žmonėms

Ne veltui sakoma, kad žmogus ne vien duo­na ir darbu gyvas – yra tokių, kurie ir žvelgia atidžiau, ir mato plačiau. Neapsiriboja kas­die­ne veikla, bet ima ir daro tai, kas teikia pa­sitenkinimą patiems bei aplinkiniams.

Į „Šilalės artojo“ redakciją užsukęs Aleksand­ras Rakštys sakė norintis viešai padėkoti Algiui Kelpšai iš Pakalniškių bei Vygandui Vitartui iš Radiškės, kurie padėjo sutvarkyti apleistą teritoriją valstybinėje žemėje.

Pasak A. Kelpšos, mintis kažką daryti kilo seniai, juo labiau, kad gyvena netoliese, aplink yra ir jo žemės. Darbų ėmėsi pasitarę su Aleksandru, gyvenančiu Mažeikiuose, kuriam ši vietovė irgi nesvetima – tai jo uošvija.

„Čia stovi lenta „Pakalniškių piliakalnis“, kažkada yra buvusios senos kapinaitės. Dar nuo kolūkio laikų šioje vietoje riogsojo sustumdyti akmenys, viskas apžėlę, nes žolę nupjauti buvo sudėtinga. Pasikviečiau į draugiją kraštietį Vygandą, dabar jis gyvena kitur, teko imtis ir finansavimo. Rezultatas – trijų metrų aukščio aukuro formos statinys iš akmenų“, – pasakojo A. Kelpša.

Anot vyriškio, simbolinis aukuras – tarsi pagarba kažkada čia gyvenusiems ir šioje vietovėje amžiams atgulusiems protėviams. Be to, fundatorius planuoja pastatyti čia ir kryžių.

Kaltinėnų seniūnijos seniūnas Antanas Bartašius patvirtino, kad žmonės kreipėsi į jį dėl teritorijos tvarkymo.

„Ši vietovė – Pakalniškių senkapis – nuo seno buvo užverstas akmenimis, turbūt nelabai kas ir beatsimena, kada tai vyko, galbūt melioracijos laikais. Seniūnija šį senkapį prižiūri, tačiau žmonės jį panoro sutvarkyti savaip. Parūpinau ekskavatorių, ir dabar vieta atrodo kaip atrodo“, – trumpai pakomentavo seniūnas.

Eugenija BUDRIENĖ

Iniciatyvos autorių nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 30 balandžio 2024 08:07