Pagerbėme iškilias asmenybes

Kiekvienais metais renkamės į Dukstynos kapines netoli Ukmergės, kur prieš šeše­rius metus am­ži­nojo poilsio tarp brolių Lietuvos partizanų atgulė monsinjoras Alfonsas Svarins­kas. 

Atvykusiuosius pasitiko di­dingai linguo­jan­čios pušys, lengvo vėjelio nešamos plazdėjo Lietuvos partizanų apygardų, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos rajonų filialų bei kitų organizacijų vėliavos. Gėlių puokštės ir plazdenančios žvakučių liepsnelės liudijo, kad prisimena­me monsinjoro darbus, pasakytus žodžius, pamokymus. Po susikaupimo ir maldos apie mons. A. Svarinsko gyvenimo kelią ir nesibaigiančią kovą už Lietuvos laisvę priminė kun. Nerijus Pipiras.

Šventė tęsėsi Mūšios miško parke Didžiosios kovos apygar­dos partizanams atminti, kurį įkūrė mons. A. Svarinskas.

Tądien pagerbtas ir kardinolas Vincentas Sladkevičius – vyskupas Jonas Kauneckas pašventino koplytstulpį, skirtą kardinolui, minint 100-ąsias jo gimimo metines. Apie kardinolo gyvenimą bei sąsajas su Lietuvos laisvės kovomis papasakojo kun. Marius Talutis.

Šv. Mišias už mirusiuosius ir žuvusiuosius aukojo kar­di­no­las Sigitas Tamkevičius, vyskupai J. Kauneckas ir Eugenijus Bartulis, kunigai. Šv. Mišiose giedojo solistas Mindaugas Zimkus. Po šv. Mišių Telšių bend­ruomenė nuoširdžiai pasveiki­no vyskupą J. Kaunecką, mi­nintį 20 m. vys­kupystės sukaktį. 

Klausydami ansamblio „Joldija“ atliekamų dainų, šventės dalyviai dainavo kartu, bend­ravo, dalijosi ateities planais.

Grįžome pilni įspūdžių ir pasisėmę gerumo idėjų.

Teresė ŪKSIENĖ

LPKTS Šilalės filialo valdybos pirmininkė

AUTORĖS nuotr.