Su Lietuva širdyje

Šilalės delegacija prie memorialo Kęstučio apygardos par­tizanams Kryžkalnyje Šilalės delegacija prie memorialo Kęstučio apygardos par­tizanams Kryžkalnyje

Rusų klasikas Levas Tolstojus yra pasakęs: „Atiduok žmogui viso pasaulio gerybes, tik atimk iš jo laisvę, ir viskas bus atimta“. Iš mūsų tėvų ir senolių buvo atimta viskas, bet okupantai nesugebėjo išplėšti iš žmonių širdžių Lietuvos ir tikėjimo.

Rugpjūčio 1-ąją Ariogaloje vyko jubiliejinis Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos XXX-asis saskrydis „Su Lietuva širdy“. Šventė prasidėjo eisena nuo Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios į Dubysos slėnį. Eiseną lydėjo garbės sargybos kariai ir Karinių oro pajėgų orkestras.

Tylos minute pagerbėme sovietinio režimo aukas – žuvusius už Lietuvos laisvę, negrįžusius iš tremčių ir kalėjimų. Prie Kankinių memorialo Ariogalos kapinėse gėlių padėjo Garbės sargybos kuopos kariai. Buvo pakeltos Lietuvos, Latvijos, Estijos vėliavos.

Šv. Mišias aukojo Kauno arkivyskupas Lionginas Vir­ba­las.

Lietuvos Res­pub­likos Pre­zi­den­tas Gitanas Nau­sėda išreiškė nuoširdžią pa­garbą LPKT sąjungai už dau­­gelį metų puoselėjamą tau­­­tinę kultūrą, už rūpestį jau­nosios kartos patriotiniu ug­dymu. Taip pat dalyvavo LR Sei­mo Pirmininkas Viktoras Pranskietis. Buvo perskaitytas Ministro Pirmininko Sau­liaus Skvernelio sveikinimas, šventės dalyvius sveikino LPKTS pir­mininkas Gvidas Rut­kaus­kas, Atkuriamojo Sei­mo Pir­mi­ninkas Vytautas Lands­ber­gis, Sei­mo nariai.

Klausėmės tremtinių choro dainų bei Vilniaus miškų urėdi­jos folkloro ansamblio koncerto.

Nuoširdžiai dėkojame LPKTS Šilalės filialo tarybai už turinin­gą ir prasmingą išvyką.

Elena VISMANTIENĖ

AUTORĖS nuotr.