Šilalė šoko kartu su visa Lietuva

Jau trečią kartą šilališkiai dalyvavo etninėje akcijoje „Visa Lietuva šoka“. Akcijos tikslas – per tradicinius šokius vienyti bendruomenes, stiprinti lietuvių kultūrinės tapatybės pajautą. Renginio vedėja Ilona Raudonienė nenusiminė, kad dėl blogo oro renginį teko perkelti į Šilalės kultūros centro fojė, ir nuoširdžiai pasidžiaugė gražia akcija, kuri pritraukia vis daugiau žmonių, norinčių išmokti šokti folklorinius šokius.

Smagiai užgrojus jungtinei Šilalės kapelai, sujudo visi susirinkusieji, kurių dauguma buvo pasipuošę tautiniais kostiumais, nes 2017-ieji paskelbti Tautinio kostiumo bei Piliakalnių metais. Šoko ne tik jaunimas ir vyresnieji, bet ir patys mažiausi lopšelio-darželio „Žiogelis“ auklėtiniai su savo vadovėmis. O kartu su visa Lietuva  šilališkiai taip pat suko „Suktinį“.

Smagiai pasišokę, pasivaišinę arbata ir sausainiais, visi sugužėjo į salę,  kur savivaldybės bei Kultūros centro atstovai įteikė  Lietuvos Švietimo ir mokslo ministerijos padėkos raštus Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijai bei Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijai, tradicinius šokius puoselėjančių Lietuvos mokyklų konkurse “Visa mokykla šoka“ laimėjusioms pirmąją vietą. Specialusis prizas -  Lietuvos nacionalinio kultūros centro padėka – už tradicinių šokių sklaidą rajono ugdymo įstaigose atiteko Šilalės kultūros centrui.  Padėkos raštai įteikti ir Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus, Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio, Laukuvos Norberto Vėliaus, Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijoms, Žadeikių, Pajūralio, Obelyno pagrindinėms mokykloms, Kvėdarnos Prano Liatuko pradinei, Upynos Stasio Girėno mokyklai bei Šilalės lopšeliui-darželiui „Žiogelis“. Padėkos už dalyvavimą akcijoje „Visa Lietuva šoka“ įteiktos ir Kvėdarnos, Pajūralio, Pajūrio, Laukuvos bei Šilalės mėgėjų meno kolektyvams, Šilalės meno mokyklos studijai „Lokysta“.  Tradicinių šokių ambasadorių grupės dalyviams (jiems vadovavo Irmina Kėblienė, Jolanta Kažukauskienė, I. Raudonienė, Guoda Juškaitė), kurie vyko į visas Šilalės rajono švietimo įstaigas bei mokė folklorinių šokių, įteiktos padėkos ir USB raktai, o visiems dalyvavusiems kolektyvams  -  UAB „ Molupis ir ko“ saldžios dovanos. Po apdovanojimų dalyviai galėjo pasidžiaugti labiausiai laukta Lietuvos nacionalinio kultūros centro bei Švietimo ir mokslo ministerijos dovana nugalėtojams - ansamblio „Jonis“ koncertu.

Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams: Šilalės rajono savivaldybei, VšĮ „Etnoklubas“,  UAB „Molupis ir ko“, UAB „Eurobiuras“, kavinei „Ugnija“ , informaciniams rėmėjams „Šilalės artojas“, „Šilalės naujienos“ bei visiems, prisidėjusiems prie   akcijos. Tikimės, kad kitais metais atsiras dar daugiau entuziastų.

Šilalės kultūros centro inform. 

Atnaujinta Ketvirtadienis, 21 rugsėjo 2017 09:12