Smagi etnokultūrinė vakaronė

Ši­la­lės kul­tūros cent­re siautė VII-oji tra­dicinė Že­mai­tijos regio­no etno­kul­­tū­­rinė va­­karonė, skirta Tautinio kostiumo ir Pi­lia­­kal­nių metams pa­mi­nė­ti. Į renginį atvyko šo­kė­­­­jai iš Šiau­­lių, Šiaulių ra­­jono Rau­­­dėnų bei Kur­šė­nų, Šiau­­lių lo­­go­­pedinės, Ma­­žei­kių, Pla­te­lių, Klaipėdos taip pat mū­sų rajono mokyklų mo­kiniai.   

Vakaronė prasidėjo filmų per­žiūra. Pernai vykusios vaka­ronės metu buvo pristatytas etnokultūrinio filmo „Aukšti kalna, lygias lunkas“ I-a, šiemet pateikta II-a dalis. Apie nuveiktus darbus stovyk­loje „Etnokultūros kūrybinės dirb­­tu­vės“ papasakojo Ši­la­lės kultūros cent­ro direktorė, šio projekto sumanytoja Irmina Kėblienė. Tai ne pirmas filmas apie piliakalnius. Ketinama nufilmuoti visus Šilalės krašto piliakalnius, įamžinti apie juos sukur­tas sakmes, padavimus, dainas. 

Po filmų peržiūros visus pakvietėme šokti. Grojo jungti­nė kapela: tautodai­li­nin­kas, inst­rumentų meist­ras Al­ber­tas Mar­tinaitis, kal­vis Arū­nas Vai­čelis bei jo žmona Diana, folk­lo­ro ansamblių va­dovas Al­vy­das Voz­­girdas su duk­ra smui­ki­­nin­­ke Liepa ir būriu vaikų folkloro ansamblio „Kur­šiu­­kai“ muzikantų, šilališkis Vaclovas Rudys.

Ilona RAUDONIENĖ

Šilalės kultūros centro scenos režisierė etnografijai  

Ievos ŠPEČKAUSKAITĖS nuotr.