Neįgaliųjų diena paminėta išskirtinėmis šventėmis

Šilalės viešojoje bibliotekoje Šilalės viešojoje bibliotekoje

Jau 25-erius metus Jungtinių tautų organizacijos iniciatyva gruodžio 3-ioji minima kaip Tarptautinė ne­­įgalių žmonių diena. Jos metu organizuojamais ren­giniais skatinama atkreipti dėmesį į neįgaliųjų tei­ses, jų poreikius, kovojama už vienodas gali­mybes ir sąlygas pritapti visuomenėje. Tam mūsų rajone taip pat skiriamas nemažas dėmesys.

Šilalės bibliotekoje būriavosi vaikai

Šilalės vie­­šojoje bibliotekoje susirinko gau­sus būrys Suaugusiųjų mo­kyklos specialiųjų klasių mokinių bei juos lydinčių artimųjų. Suaugusiųjų mokyk­los mokytojos Nijolės Vaitke­vi­čie­­nės ir Viešosios bibliote­kos Vaikų literatūros skyriaus darbuotojų iniciatyva suor­ga­nizuotos šventės metu specia­liųjų klasių vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo. Programėlę paruošė ir Šila­lės lopšelio-darželio „Žio­ge­lis“ „Bi­­­tu­­­čių“ grupės auklėti­niai, va­dovaujami Daivos Ka­si­liaus­­kienės. Jų atlikta dainelė bu­vo skirta Advento pradžiai. Vaikų literatūros skyriaus klubas „Nykš­tukas“ surengė vaidini­mą „Knygų personažai“.

Tradicinis šokių festivalis Šiauduvoje

Neįgaliųjų šokių festivalis – jau tradicinis renginys, keliaujantis kasmet iš vieno rajono į kitą. Šiemet ši garbė teko mūsų rajonui, ir, Ši­lalės socialinių paslaugų na­mų dienos centrui sukvietus, antradienį Šiauduvoje susirinko pil­na salė šokėjų. 

Neįgaliųjų šokių festivalio pavadinimas „5J“ atspindi pag­rindinę renginio idėją: tai judesys, jausmas, jaudulys, jau­­nystė ir juokas.

Festivalį pradėjo mokytojos Laimos Andrejauskienės vadovaujamas merginų šokių kolektyvas. Vėliau keletą dainų atliko mūsų rajone puikiai žinomas Karolis Kaminskis iš Bijotų. Vaikinas, turėdamas regėjimo negalią, kuria muziką pagal poetų eiles ir pats atlieka savo kūrinius.

Galiausiai sceną užėmė So­cialinių dienos centrų lankytojai. Ką išmokę demonst­ravo Šilalės socialinių paslaugų namų ugdytiniai, taip pat svečiai iš Priekulės, Gargždų, Klai­pė­dos, Kretingos, Plun­gės, Ra­seinių, Šiaulių bei Pa­lan­gos.

Išdalinus padėkas ir apdovanojimus, visų laukė vaišės.

Morta MIKUTYTĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.