Šilališkiai sveikino Lietuvą su 100-uoju gimtadieniu

Miestelis tarp kalnų Brekke Norvegijoje, Gulen savivaldybėje. Šilališkės Laura, Milda, Virginija su šeimomis Miestelis tarp kalnų Brekke Norvegijoje, Gulen savivaldybėje. Šilališkės Laura, Milda, Virginija su šeimomis

Nuvilnijo renginiai, skirti Lietuvos 100-mečiui. Mūsų rajono gy­ventojai taip pat pasistengė šį išskirtinį jubiliejų paminėti išra­dingai: pindami ilgiausią trispalvę juostą, megzdami ir į medžius tupdydami vėliavos spalvų paukščius, leisdamiesi į keliones po Lie­tuvą, susibūrę bendruomenėse.

Ypatingai smagu, jog sveikinimai „Su gimtadieniu, Lietuva“ pra­ėju­sią savaitę skambėjo ir svetur gyvenančių šilališkių namuose. „Šilalės artojas“ sulaukė gausybės nuotraukų, kuriose užfiksuotos akimirkos, kaip Vasario 16-ąją šven­­tė mūsų kraštiečiai, šiuo metu įsi­kūrę Norvegijoje, Danijoje, Vokietijoje, Airijoje, Brazilijoje ir kitur.

Nuoširdžiai dėkojame visiems, pasidalijusiems savo įspūdžiais iš šventinių renginių. O įdomiausių iniciatyvų autorius, atsižvelgdami į skaitytojų nuomonę, paskelbsime kitame laikraščio numeryje.

Daugiau nuotraukų iš Valstybės 100-mečiui skirtų renginių – www.silalesartojas.lt.

Brazilijos lietuvių bendruomenė San Paulo mieste

 

 

 

 

Iš Šilalės kilę Meda (centre) ir Domas (pirmas kairėje) Palubinskai gyvena Mullingare (Airija). Jie lanko airišką mokyklą, taip pat šeštadieninę lietuvių mokyklėlę. Joje vaikai mokosi lietuviškai skaityti bei rašyti, švenčia svarbiausias Lietuvai valstybines šventes, susipažįsta su mūsų šalies istorija. Vasario 16-ajai mokytojos parengė lietuviškų eilėraščių montažą, išmokė naujų dainų bei šokių, kuriuos vaikai parodė tėvams.

Olivija ir Emilija iš Lynge miestelio Danijoje Lietuvos vėliavą nusipiešė pačios

Atnaujinta Antradienis, 20 vasario 2018 10:56