Baravykai – tarsi kareivėliai

„Jeigu atvažiuotumėt šiandien, pamatytumėt kieme kal­ną grybų – tiek jų pririnkau“, – penktadienį į Gedminiškę kvietė Alvydas Kasmauskis. 

„Esu didelis mėgėjas ir grybavimo, ir pačių grybų. Braidau ir po savo gimtųjų Rėzgalių miškus, ir Rietavinėse. Kartais vienas, kartais su šeimos nariais ar kaimynais. Šiuo metu grybai iš proto eina – įlendi į mišką ir bemat krepšys pilnas. Su vienu krepšiu nėra ko eiti, reikia turėti du–tris. Renku dabar tik baravykus, dar raudonviršius, dėl kitokių net neverta lankstytis.

Beje, šituos į kupetą suaugusius baravykus radau, galima sakyti, bekasant bulves. Tokie gražuoliai ir sveikut sveikutėliai. Žinoma, jie jau suvalgyti. Ne tik mano žmona gardžiai grybus paruošia, bet ir pats sugebu – tradiciškai lietuviškai.

Ir šiandien aptikau tris krūvoje suaugusius baravykus – na ir derlumas. Todėl sakau: kuo greičiau į mišką, kol gamta dar tokia dosni“, – ragina Alvydas.

„Šilalės artojas“ laukia Jūsų, mieli skaitytojai, gamtos gėrybių nuotraukų. Siųskite jas el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.., parašykite ir savo telefono numerį.

„Šilalės artojo“ inform.

Skaitytojo nuotr.