Kvėdarnoje – kitokia Vasario 16-oji

Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, kvėdarniškiai šiemet nusprendė į mūsų šalies gimtadienio šventę pažvelgti ir tradiciškai, ir kiek kitaip.

Šventė prasidėjo rimties bei susimąstymo akimirkomis Kvėdarnos Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo baž­nyčioje, kur Šv. Mišias aukojo kun. Edgaras Petkevičius. Iš maldos namų šventės dalyvius išvedę Lietuvos šaulių sąjungos LDK Kęstučio šaulių 7-osios rinktinės Šilalės Stasio Girėno 703 kuopos šauliai suteikė galimybę pajusti šventės rimtį. Atėję į miestelio centrą, eisenos dalyviai trumpam stabtelėjo: čia vyko iškilmingas koncertas, skirtas Lietuvos gimtadieniui, o programą Lietuvai parengė Kvėdarnos darželio „Saulutė“ mažieji dainorėliai (mokytoja Severina Antanavičienė), Kazimiero Jauniaus gimnazijos pop choras „Varpelis“ ir Šilalės meno mokyklos Kvėdarnos skyriaus mokiniai (mokyt. Dalia Krasauskienė). 

Vasario 16-ajai skirtą šventę vainikavo bėgimas, kuriame ryžosi dalyvauti net 118 bėgikų – paties įvairiausio amžiaus. Užregistruota, kad vyriausiam tą dieną buvo sukakę 75-eri, o mažiausiam – vos vieneri. 

Smagu, jog bendrystė ir bendruomeniškumas Kvėdarnoje auga ir klesti. Išskirtinę padėką norisi pareikšti šventės dalyvius vaišinusiems, skaniausią košę išvirusiems Ligitai ir Gedui Gedgaudams, šventės pagalbininkams Sonatai Lenkšaitei ir Augustui Rupšiui, seniūnaitėms Mildai Galdikaitei-Mikašauskienei bei Irmai Skarulskienei, organizatoriams bei partneriams Kvėdarnos kultūros namams, seniūnijai, parapijai, ugdymo įstaigoms, visiems, aukojusiems savo laiką ir energiją, kad miestelyje būtų jaučiama tikra šventinė Vasario 16-osios dvasia.

Jūratė AUGIENĖ

Skaivos NAVARDAUSKAITĖS nuotr.