Porciunkulės atlaidai sukvietė į atsinaujinusį Tenenių miestelį

Rugpjūčio 4-ąją Teneniuose vyko tradiciniai Porciunkulės atlaidai. Šiemet į juos susirinkusieji galėjo mėgautis ne tik šventės programa, bet ir atsinaujinusiu miestelio parku.

„Jau kurį laiką puoselėjome idėją atnaujinti Tenenių parką, kuris gražus ne tik savo reljefu, bet ir medžiais, iš kurių įspūdingiausi yra kamienais suaugę skroblas ir tuopa. Padedami bendruomenės narių, parke įrengėme žaidimų aikštelę su sūpynėmis, laipynėmis ir „nameliu ant vištos kojelės”. Jo link veda basų pėdų takas, lankytojus kviečiantis pasivaikščioti medžio žieve, akmenukais, kankorėžiais ir rąstais, pakeliui susipažįstant su čia gyvenančiais miško gyventojais – sraigėmis,

varlėmis ir paukščiais. Toliau paėjėjus, medžių paunksmėje, galima išvysti ir keletą didesnių skulptūrų, kviečiančių sustoti ir pasigrožėti meno kūriniais gamtos apsuptyje”,– pasakoja Tenenių seniūnė Loreta Petravičienė.

Sekmadienį vykę Porciunkulės atlaidai prasidėjo šventomis mišiomis Tenenių Šv. Barboros bažnyčioje, kurias aukojo Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos klebonas kun. Ramūnas Norkus. Po jų koncertą bažnyčios kieme dovanojo atlikėja Ilma ir ansamblis „Menora”.

Laisvą laiką tarp rytinių mišių ir vakarinės Porciunkulės atlaidų programos miestelio gyventojai ir jų svečiai išnaudojo įvairiai: vieni aplankė artimuosius ar seniau matytus kaimynus, kiti dalyvavo

paplūdimio tinklinio, smiginio ir rankos lenkimo varžybose, buvo galima gėrėtis Tenenių filialo bibliotekininkės Agnės Riverės paroda „Žemaičių tautiniai raštai audiniuose“ bei pasinerti į Gitanos Berneckienės-Juškaitės mezginių parodą bei mezgimo edukacijas vaikams ir suaugusiems.

Vakare visi sugužėjo į Tenenių stadioną – dainas dovanojo kadaise Teneniuose gyvenusi atlikėja Ilona su dukra Indre, po jų ant scenos pasirodė lietuviškos populiariosios muzikos legenda Romas

Dambrauskas, kitais metais minėsiantis 40-ąsias sceninės veiklos metines, o šventę

vainikavo grupė „Bičiuliai”, kurios nariai šokiui išjudino kone kiekvieną renginio dalyvį.

Tenenių seniūnija nuoširdžiai dėkoja visiems, prisidėjusiems rengiant šventę: Šilalės rajono savivaldybės administracijai, rajono laikraščiui “Šilalės artojas”, parapijos klebonui kun. Jonui Juciui, ūkininkams bei miestelio bendruomenės nariams, padedantiems išsaugoti Tenenių Porciunkulės atlaidų tradicijas.

Milda JOKUBAITĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Trečiadienis, 07 rugpjūčio 2024 16:04