Advokatai teiks nemokamas teisines konsultacijas sunkumus patiriantiems

Jau penktus metus advokatai ir advokatų padėjėjai jungiasi prie Lietuvos Caritas iniciatyvos nemokamai konsultuoti socialiai pažeidžiamus žmones. Teisinės konsultacijos bus teikiamos visą pirmąją gruodžio savaitę. Ši Lietuvos advokatūros ir Caritas socialinė akcija – neatlygintina pagalba sunkumų patiriantiems žmonėms ir graži dovana artėjančių švenčių proga.

Nemokamai konsultacijos bus teikiamos lapkričio 30 – gruodžio 4 d. Atsižvelgiant į tai, kad dėl koronaviruso šalyje yra įvestas karantinas, teisinės konsultacijos bus teikiamos tik nuotoliniu būdu. Advokatai bei advokatų padėjėjai konsultuos telefonu arba video skambučiu.

Neatlygintinai teikti teisines konsultacijas į sunkias gyvenimiškas situacijas patekusiems žmonėms šiemet apsisprendė rekordinis advokatų ir jų padėjėjų skaičius – net 265.

„Labai džiugu, kad kiekvienais metais vis daugėja advokatų ir jų padėjėjų, norinčių prisidėti prie šios gražios akcijos, parodydami, kad visų pirma advokatas dirba žmogaus ir jo interesų labui. Ypatingai smagu matyti, jog aktyvūs yra ne tik didžiųjų Lietuvos miestų, bet ir regionų advokatai bei jų padėjėjai. Norėčiau paskatinti visus Lietuvos žmones registruotis ir pasinaudoti galimybe gauti nemokamas teisines konsultacijos iš teisės profesionalų“, – sako Lietuvos advokatūros pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.

Advokatai teisiniais klausimais taip pat nemokamai konsultuos ir Caritas darbuotojus bei savanorius, kurie bendrauja su įvairių problemų kamuojamais žmonėmis ir dažnai sprendžia su teisiniais aspektais susijusius klausimus.

„Praėjusių metų patirtis rodo, kad iš pradžių nedrąsiai kreipęsi ir susitikę konsultacijoms su advokatais, žmonės itin palankiai įvertina nemokamą teisinę pagalbą. Tai, jog kiekvienais metais daugėja tiek specialistų, norinčių padėti, tiek prašančiųjų pagalbos, įrodo šios akcijos reikalingumą. Džiaugiamės, kad prieš penkis metus gimusi partnerystė su Lietuvos advokatūra ir toliau gyvuoja, gausėja ne tik norinčių konsultuoti advokatų, bet ir žmonių, kuriems tokia nemokama pagalba reikalinga“, – kalba Lietuvos Caritas vadovė Deimantė Bukeikaitė.

Žmonės, norintys pasinaudoti galimybe gauti nemokamą teisinę konsultaciją, turėtų kreiptis ir registruotis per Caritas centrus visoje Lietuvoje iki lapkričio 30 d. šiais kontaktais:

Lietuvos Caritas (centrinis biuras) – 8-677-12911 (Greta Čėsnė);

Vilkaviškio vyskupija (regionas) – 8-655-16739 (Giedrė Volff);

Kaišiadorių vyskupija (regionas) – 8-601-11454 (Giedrė Adlytė-Chveduk);

Šiaulių vyskupija (regionas) – 8-657-86463 (Dalia Garnienė);

Panevėžio vyskupija (regionas) – 8-683-05498 (Gražina Kacevičienė);

Telšių vyskupija (regionas) – 8-687-58020 ( Aurelija Lipskė);

Kauno arkivyskupija (regionas) – 8-601-25922 (Kristina Bajarūnaitė);

Vilniaus arkivyskupija (regionas) – 8-650-85094 (Edita Kundrotienė).

Ieva PALILIŪNIENĖ,

Lietuvos advokatūros atstovė ryšiams su visuomene

Deimantė BUKEIKAITĖ,

Lietuvos Caritas vadovė

Atnaujinta Trečiadienis, 18 lapkričio 2020 10:35