Apleistos kapinės – seniūnijos požiūris į savo piliečius

Nors viešosios erdvės, įskaitant ir kapinių teritoriją, yra savotiška kiekvieno miestelio „vizitinė kortelė“, deja, vis dar ne tokie reti atvejai, kai tokia reprezentacija kelia daugiau pasipiktinimo nei pasigėrėjimo. Būtent taip įsitikinę artimųjų kapus Kvėdarnos kapinėse lankantys žmonės. 

Šįsyk redakcija sulaukė kitame mieste gyvenančios moters skambučio dėl to, jog, anot jos, „per iki kelėnų užaugusią žolę neįmanoma saugiai prasibrauti iki artimųjų kapaviečių“.

„Belieka tik stebėtis, kodėl seniūnija ir jos vadovas negerbia ne tik mirusiųjų, bet ir jų amžinojo poilsio vietas prižiūrinčių artimųjų. Šitaip apleistos kapinės, kuriose veši aukšta žolė, ne tik atrodo neestetiškai, bet ir sukelia daug praktinių problemų. Pavyzdžiui, jei laidotuvių procesijoje dalyvauja vyresnio amžiaus žmonės, jiems tie žolynai tikrai trukdo saugiai vaikščioti. O juk kapinės yra ypatinga vieta, skirta pagerbti mirusiuosius, juos prisiminti, todėl jų tvarkymas bei priežiūra turėtų būti prioritetas vietos valdžiai. Tačiau dažnai valdininkai, atrodo, tiesiog pamiršta šias erdves, neprisiima atsakomybės ir neužtikrina, jog kapinių teritorija būtų tinkamai prižiūrima, kad visi, norintys aplankyti savo artimųjų kapus, galėtų tai padaryti be jokių nepatogumų ar net rizikos sveikatai“, – įsitikinusi plungiškė (pavardė redakcijai žinoma). 

„Šilalės artojo“ inform.

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 21 gegužės 2024 08:16