Apgynė Europos čempiono vardą

Lenkijoje, Breslau ralyje, susi­run­gė stipriausi Europos lenktynininkai, tarp kurių buvo ir iš Šilalės kilęs Nerimantas Jucius. Spor­tinin­kas jau turi ne vieną solidų laimėjimą, yra iš­kovojęs motokroso ir „En­du­ro“ mo­to­ciklų kategorijos čem­piono titu­lus, šiemet tereikėjo juos apginti ir dar kartą įrodyti, kad pelnytai ga­li didžiuotis ge­riausiojo vardu.

Lietuvai atstovavęs šilališkis N. Jucius neslepia – šios lenktynės yra vadinamos europietišku Dakaru ir dažnam sportininkui tampa tikru iššūkiu. Pats lenktynininkas dar keletą parų po varžybų negalėjo suvokti, jog viskas baigta – įgautas tempas ragina planuoti kitos dienos startus.

„Šitą ralį laimėjau antrą kartą ir esu labai dėl to laimingas. Ta savaitė buvo ypač sunki, tad džiaugiuosi pasiekęs fi­nišą. Stiprūs varžovai neleido atsikvėp­ti nė sekundei. Pirmąsias dvi dienas ken­tėme labai didelį karštį ir didžiulius dulkių kamuolius. Tokios sąlygos ypatingai apsunkina greičio ruožus, daro juos pavojingesnius ir sudėtingesnius. Pirmuose ruožuose padariau keletą klaidų, gavau baudą už nepaimtą kelio tašką ir nukritau į septintą vietą. Trečiąją dieną užklupo stiprus lietus, pliaupė lyg iš kibiro. Ir būtent tądien vyko naktinis greičio ruožas. Tai – vienas pavojingiausių bei sunkiausių mano važiuotų ruožų. Atsisto­jus prie starto linijos, žiūrint į priekį matėsi ne daugiau kaip 20 metrų. Bet susitvarkiau su emocijomis, prisitaikiau prie sąlygų ir laimėjau. Tuomet išsiveržiau bend­roje įskaitoje į pirmąją vietą. Paskutines dvi dienas finišo liniją greičio ruožuose kirtau pirmas. Tai leido atitrūkti nuo varžovų, išlaikiau savo poziciją ir išplėšiau pergalę – laimėjau „Breslau 2023“ ralį. 

Tad nors kūnas ir buvo pervargęs, nerealus pergalės jausmas atpirko viską. Labai džiaugiuosi galimybe startuoti šitame ralyje ir noriu padėkoti komandai bei visiems, kurie mane palaiko“, – džiaugiasi dar vienu trofėjumi Nerimantas.

Būtent šilališkio pergalė Breslau lenktynėse atnešė šių varžybų žinomumą į mūsų šalį. Kaip ir 2022-aisiais, N. Jucius šiemet atstovavo „Specialist Racing team“ komandai. Nors Nerimantas yra daugkartinis Lietuvos „Enduro“ bei motokroso čempionas, pernai tokio tipo varžybose jis startavo pirmą kartą. Laikoma, jog būtent mūsų kraštietis Nerimantas yra tas sportininkas, kuris perrašė visos Lietuvos „Enduro“ istoriją. 

Žydrūnė MILAŠĖ

N. Juciaus asmeninio archyvo nuotr.