Tarp krepšinio veteranų – šilališkis

Pirmas iš kairės: S. Mičiulis, trečias – A. Radavičius, devintas – J. Jankevičius Pirmas iš kairės: S. Mičiulis, trečias – A. Radavičius, devintas – J. Jankevičius

Paskutinėmis rugsėjo dienomis Estijos kurortiniame mieste Pernu vy­ko Pabaltijo valstybių (Estijos, Latvijos ir Lietuvos) veteranų krepšinio tur­nyras „Baltijos taurė 2023“. Iš jo Lietuvos vyrų komanda grįžo pelniusi čempionės titulą. 

Pagal varžybų reglamentą, šiame turnyre dalyvauja kiekvienos šalies atitinkamos amžiaus grupės sportininkai. Šiemet buvo varžomasi 8 amžiaus grupėse, dalyvavo 6 moterų ir net 35 vyrų komandos. Daugiausiai pergalių pasiekė Lietuvai atstovavusios komandos, kurios laimėjo 5 aukso, 2 sidabro ir vieną bronzos medalį. 

Tarp parvežusių į Lietuvą aukso medalius yra ir trys Tauragės krepšinio veteranų komandos atstovai: tauragiškiai Sigitas Mičiulis ir Juozas Jankevičius bei šilališkis Arūnas Radavičius. Vyrai buvo pakviesti į Vilniaus „Statybos senjorų“ komandą ir svariai prisidėjo iškovojant Baltijos čempionų taurę 65+ amžiaus grupėje.

Juozas JANKEVIČIUS,

klubo vadovas

Nuotr. iš klubo archyvo