Mugės organizatoriai remia našlių šeimas

Šios savaitės pradžioje į Šilalės centre esantį skverelį sugužėję prekeiviai savotiškai atgaivino apsnūdusį mūsų miestelį – antra diena šurmuliuojanti mugė (ją dar galima aplankyti visą šiandien dieną) kviečia užsukti ir tuos, kurie nieko nesiruošia pirkti. Jos iniciatorius, „Našlių fondo“ pirmininkas Algis Raginskis, atskleidė, kad tokius renginius organizuoja visoje Lietuvoje.

Žvarbaus oro nepabūgę prekeiviai iš Klaipėdos, Šiaulių, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir kitų miestų į Šilalę suvežė pačių įvairiausių prekių: nuo megztų ir odinių pirštinių iki sausainių, nuo lininių rankšluosčių ir kojinių iki paltų bei papuošalų. Nestigo ir prekiaujančiųjų naminiais kaimiškais lašiniais bei skilandžiais, įvairiausių žolelių, tepalų ir arbatų siūlė žolininkės...

Mugę organizavęs „Našlių fondo“ pirmininkas A. Raginskis „Šilalės artojui“ sakė, jog tokių renginių tikslas yra kilnus – padėti savo fondo nariams.

„Tokiu būdu mes išlaikome savo fondą. Prekybininkai sumoka už organizavimą, o mes šiuos pinigus panaudojame labdarai. Ją dalijame našlių šeimoms, kuriose auga nepilnamečiai vaikai. Tiesa, kol kas labiausiai remiame gyvenančiuosius Naujosios Akmenės rajone.

Suorganizuoti tokias muges nėra paprasta – sunku surinkti prekybininkus į vieną vietą, labai daug įtakos turi oras. Bet džiaugiamės, kai viskas pavyksta“, – kalbėjo mugės organizatorius.

Morta MIKUTYTĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Trečiadienis, 25 spalio 2017 10:03