Kultūros centras skęsta pavasarinių žiedų jūroje

Šiuo metu daug kur galvas jau kelia pirmieji žiedai ir labai įspūdingai atrodo žaliose vejose nusikloję krokų žiedų kilimai. Būtent tokiu apklotu dengiasi ir Šilalės kultūros centro aplinka, žadama, jog kitąmet – krokų kilimas bus dar sodresnis, dar spalvingesnis.

„Tai – pirmasis krokų žydėjimas – juos susodinome tik praėjusį rudenį. Spalio 16 dieną įvyko akcija „Papuošk Šilalės kultūros centro aplinką" - įstaigos darbuotojai (nuotraukoje) pasodino 4000 krokų. Džiaugiamės, kad mūsų augalus ir sodinti, ir genėti ir prižiūrėti (laistyti, tręšti,...) padėjo bei nuolat padeda ne tik darbščioji kiemsargė Gitana Kontrimaitė, bet ir vyrai: Vidas Undaravičius, Zigmas Grigalis, Vasilijus Zlotnikovas“, – girdama savo šauniąją komandą apie grožio akciją pasakojo laikinoji Šilalės kultūros centro direktorė Irmina Kėblienė.

Pasibaigus pastato išorės atnaujinimo darbams buvo planuota sutvarkyti ir aplinkos infrastruktūrą, apželdinimą. Bet, kai direktorė sužinojo, kokia aplinkos sutvarkymo kaina (apie 4 tūkst.Eur), ryžosi imtis veiksmų pati.

„Man labai patinka krokai, o ir Simono Gaudėšiaus kiemelio kalvose jie atrodo labai įspūdingai. Tad iš pradžių pasodinau keletą tūkstančių svogūnėlių savo namų valdoje. Buvo suplanuota, kad prie Kultūros centro vėliavų stiebų bus formuojamas gėlynas, bet aš nusprendžiau, kad tai – nepraktiška (vėliavų keitimo, kėlimo, nuleidimo ceremonijų metu tektų lipti į žemę) ir užsėjome veją, kurioje dabar jau žydi pirmieji krokų žiedai“, – neslėpdama džiugesio pasakojo I.Kėblienė.

Direktorė sako nupirkusi daugiausiai geltonos spalvos augalų, bet greta jų turėtų pamažėle pumpurus krauti bei skleistis ir kitų spalvų žiedai: balti, gelsvi, rausvi, violetiniai. Jau šį rudenį krokų žadama pasodinti dar daugiau. Tad kitą pavasarį Kultūros centras spalvingų žiedų apsuptyje atrodys išties išskirtinai.

Įstaigos fasado gėlynus formuoja taip pat pati direktorė – pernai susodino hortenzijų krūmus, smilginius augalus, rožių krūmelius ir kt.

„Noriu, kad žiedai keistų vieni kitus, kad prie Kultūros centro nuolatos kažkas žydėtų. Taip ir buvo – visą žiemą skleidėsi eleborusų žiedai (nuo lapkričio iki dabar) ir praeiviams kėlė nuostabą, o šiemet turi sudygti dar ir ir dekoratyviniai česnakai. Kokie dar bus sodinami augalai, kol kas negaliu pasakyti – žiūrėsime, kam ir kaip iš anksčiau pasodintųjų pavyko peržiemoti“, – akcentuodama, jog visada stengiasi surasti nebrangų, bet skoningai atrodantį papuošimo ar apželdinimo variantą, planus atskleidė I. Kėblienė.

Žydrūnė MILAŠĖ

Algimanto AMBROZOS ir Kultūros centro nuotraukos

 

Atnaujinta Trečiadienis, 27 kovo 2024 10:40