Nuolankumas – vertybė

Aštunti metai Lietuvoje rengiama „Pasaulinės ly­de­rystės konferencija“. Ji skirta krikščioniškų bažnyčių vadovams bei tarnautojams, visuomeninių, ne pelno sie­kian­čių ir nevalstybinių organizacijų vadovams bei darbuotojams, socialines paslaugas teikiančių įmo­nių vadovams ir darbuotojams, verslininkams bei įmo­nių vadovams, visuomenės veikėjams, visiems, kurie vado­vau­­ja­si krikščioniškomis vertybėmis ir nori lavinti savo vadovavimo meną. Organizatoriai tiki, kad mū­sų visuomenei reikia nesavanaudiškų, sąžiningų bei nuo­lankių vadovų ir siekia juos suburti. 

Šiemet konferencijo­je, kuri vyko Klaipėdoje, LCC universitete, dalyva­vo ir Pa­jū­rio Sta­nis­lo­vo Biržiš­kio gimna­zi­jos dai­lės bei tech­nologijų mo­ky­toja Dia­na Rup­šie­nė, so­cia­li­nė pe­da­­go­­gė Jur­gi­ta Rum­­šie­nė, direktoriaus pava­duotoja ugdymui Regina Rim­ku­tė, bu­­halterė Indrė Tar­vy­dai­tė bei lietuvių kalbos mo­ky­toja Ire­na Tverijonienė.  

Lyderystės, pasak LCC universiteto rektorės dr. Marlene Wall, labai trūksta lyderių vers­le, mokyklose, bažnyčiose ir tie­siog šeimose. Lyderių, ku­rie klausosi, diskutuoja, kurie yra gerbtini ir gerbia, kurie mo­ko­si iš klaidų. Todėl turime ska­tinti ir drąsinti vieni kitus. O ši konferencija, anot vyskupo Kęstučio Kėvalo, kaip tik yra „padrąsinimo ir įkvėpimo šal­tinis visiems, kurie galvoja apie savo tėvynę“.

Per dvi konferencijos dienas išklausėme pranešimus apie ly­derystės perdavimą, gebėji­mą likti pažeidžiamam, kūry­biš­ką vadovavimą sparčiai kin­tan­čiame pasau­ly­je, apie tai­syk­les, kurios veikia, strate­gi­nės pauzės svarbą, nepatogų vadova­vi­mą bei drąsią lyde­rys­tę. Pranešėjai Šv. Pranciškaus onkologi­jos cent­ro vadovė Aldona Ker­­­­pytė, Lab­­daros ir paramos fondo „Prieg­lobstis“ vadovas Min­dau­­gas Pa­lionis, Lietuvos po­lici­jos kapelionas, kun. Al­gir­das To­lia­tas,  Miesto baž­ny­čios pastorius Sau­lius Ka­rosas sukūrė itin jau­kią at­mo­sfe­rą. 

Irena TVERIJONIENĖ

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 19 Gruodžio 2017 08:20