Nuaidėjo „Pavasario šokių fiesta“

Šiais metais minime sveikatą stiprinančių mokyklų veiklos 25-metį. Ta proga Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje vyko kasmetinis konkursas „Pavasario šo­kių fiesta“, kuri moksleivių kūrybiškumu, išskirtiniais jų pasirodymais džiu­gina jau devintus metus iš eilės. Šių metų kon­kurso tema buvo susijusi su Lietuvos šimtmečiu.

Fiestoje varžėsi I–IV gimnazijos klasės, o svečiai stebino savo nuostabiais pasirodymais nekonkursine tvarka. Šiemet sulaukėme jų iš Laukuvos Norberto Vė­liaus, Tauragės „Versmės“, Rie­­tavo Lauryno Ivinskio bei Birš­tono gimnazijų. Šventėje taip pat pasirodė mažieji lop­še­lio-dar­želio „Žiogelis“ šokėjėliai, Da­riaus ir Gi­rėno progimnazijos „Sal­to“ kolektyvas (vado­vė Aušra Danisevičienė) bei Šilalės meno mokyklos „Lo­kys­tos“ kolektyvas (vad. Lai­ma Andrejauskienė).

Konkurso dalyviai nustebino ne tik savo kostiumais, bet ir išradingumu, kuriant pasirodymus: temos vyravo nuo žaidimo iki šauktinių, nuo tautiškumo pynių iki laisvės istorijų, skyrybų ir netgi emigrantų sugrįžimo. Visų dėmesį prikaustė IV d klasės mini spektaklis „Revoliucionieriai“, už ku­rį gimnazistams skirta pirmoji vieta bei pag­rindinis prizas – apsilankymas „Taurų“ parke. 

Antrąją vietą užėmė III b kla­sė su pasirodymu „Šauk­ti­niai“. Jiems atiteko rajono mero įs­teigtas prizas – ap­silan­ky­mas Ši­lalės svei­katingumo ir spor­to centro ba­seine. 

Trečioji vieta atiteko II c kla­sei, nukėlusiai mus į praeitį savo pasirodymu „II c prieš 100 metų“. Visa klasė pakviesta šventinių pietų į gimnazijos valgyk­lą. Konkurso dalyviai ir svečiai apdovanoti padėkos raštais bei Ši­lalės visuomenės sveikatos biu­ro įsteigtais sal­džiais prizais. 

Šventinę nuotaiką palaikė vedantieji Aneta Lau­rinavičiutė ir Povilas Auš­kal­nis.

Dėkojame prizus įsteigusiems rėmėjams, be kurių nebūtų šio pui­­kaus renginio.

Birutė KNYZELIENĖ

Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijos kūno kultūros mokytoja ekspertė, „Pavasario šokių fiestos“ sumanytoja

AUTORĖS nuotr.