Sėmėsi žinių apie karjeros planavimą

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijoje viešėjo tarptautinio „Erasmus+“ projekto „Essential Life Skills“ („Svarbiausi gyvenimo įgūdžiai“) dalyviai iš Italijos, Graikijos, Lenkijos bei Slovakijos. Susitikimo tema – karjeros planavimas, ga­limybės, darbo rinka.

Pirmiausia svečius nusivežėme į Varnių regioninio parko Gamtos mokyklą – kur geriausiai pasisemsi gyvenimo įgūdžių, jei ne gamtoje. Pro­jekto dalyviai mokėsi gy­venti gamtoje jai nepakenkiant, orientuotis tamso­je, įveikti įvairias situacijas. Kitą dieną laukė paskaita apie profesijos pasirinkimą, savo įgūdžių, pomėgių nusta­tymą ir apie tai, kaip svarbu siekti svajonės. Po paskaitos projekto dalyviai sėmėsi praktinių žinių, rengė pristatymus. Jie apsilankė pas fotografes Jurgitą Bergelienę ir Au­reliją Bacevičienę, pas „Ma­ry Kay Lithuania“ nepriklau­so­mą pardavimų direktorę Ine­są Kozlovienę, speltos grū­dus auginančių bei maka­ronus gaminančių Onutės ir Gedimino Sungailų ūkyje. Ži­nių sėmėsi ir reklamos studijoje „4kart2“, kur Martynas Lapinskas ir Agnietė Ričkutė papasakojo, kaip gaminama reklama, leido patiems kurti. Svečiai kulinaro profesiją išbandė bei šokoladu mėgavosi Šiaulių „Rū­tos“ fabrike.

Taip pat savo naujiesiems draugams aprodėme Nidą, Vil­nių, kur jie ne tik grožėjosi mūsų kraštu, bet ir sužino­jo daugybę faktų apie įdomius žmones, užsiimančius įvai­riausiomis veiklomis, kurios galėtų būti ir projekte daly­vau­jančio jaunimo karjeros sie­kiu. 

Lineta DARGIENĖ, „Erasmus+“ projekto koordinatorė

AUTORĖS nuotr.