Jaunųjų maltiečių mokymai

Susibūrus nemažai didesniems darbams subrendusiai Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos jaunų­jų maltiečių grupei (vadovės – Verutė Vaitkevičienė ir Virginija Paliakienė), sulaukėme pirmojo Jaunųjų mal­tiečių centrinio biuro mokymų komandos narių vizito. Savo apsilankymu jie siekė susipažinti su gimnazistų vykdomomis savanoriškomis veiklomis, laisvalaikiu, bendradarbiavimu su kitomis organizacijomis, sa­va­norių lūkesčiais, būnant Maltos ordino pagalbos tar­nybos (MOPT) asociacijoje, pasidalinti patirtimi. Mo­ky­mų komandos atstovai buvo pasiruošę atskleis­ti tarpusavio bendravimo ypatumus, patarti, kaip už­megz­ti ryšį su senjorais bei neįgaliaisiais.

Užsiėmimų metu mokėmės komandinio darbo, gilesnio savęs bei draugų pažinimo. Pasiskirstę komandomis, padedami mokymų grupės narių Ievos ir Vyto, ieškojome naujų idėjų bei veiklų realizacijos galimybių, stengėmės numatyti kliūtis bei sunkumus, surasti būdų jiems įveikti. 

Labai smagu buvo išgirsti, jog esame pasiruošę priimti naujus iššūkius. Tad mokymai mums neabejotinai buvo naudingi ir prasmingi.

Emilija PETKUTĖ

Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos jaunoji maltietė 

Guodos PAMEDYTYTĖS nuotr.