Kviečia netradiciškai švęsti Tarptautinę vaikų knygos dieną

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba kartu su Nacionaline M. Mažvydo biblioteka balandžio 2 d. 13 val. kviečia nuotoliniu būdu stebėti pokalbį-diskusiją „Paauglio teisės literatūroje ir į literatūrą“, gyvai užduoti klausimų, po renginio galbūt pratęsti diskusiją draugų rate.

Paauglių literatūra ir paauglių teisės nėra dažna tema Lietuvoje, tačiau ji įdomi, reikalinga ir prasminga. Kokios šių sferų sąsajos ir jungtys, kaip jos gali viena kitą papildyti? Ar ne per siaurai suvokiame vaikų, paauglių teises? Kokios problemos ir su jomis susijusios teisės atsispindi šiuolaikinėje paauglių literatūroje? Ar paauglių literatūra gali ir kaip gali prisidėti prie žinių apie paauglių teises plėtros, informavimo? Galų gale, ar tikrai užtikriname paauglių teisę į kultūrą ir vertingą literatūrą?

Apie visa tai ir daugiau – pokalbis-diskusija su Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstove Gitana Salickiene, paauglių rašytojais Ilona Ežerinyte ir Vytautu Varaniumi ir, žinoma, pačiais paaugliais. Pokalbį moderuos vaikų literatūros specialistė Eglė Baliutavičiūtė.

Renginys vyks Nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos „Youtube“ kanale https://www.youtube.com/watch?v=NXNgvKG_8pM

Klausimus diskusijos dalyviams galima užduoti iš anksto. Juos siųskite elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Balandžio 2-oji – garsiojo danų pasakų autoriaus Hanso Christiano Anderseno gimtadienis. Nuo 1967 m. pasaulyje ji minima ir kaip Tarptautinė vaikų knygos diena.