Geriausius gimnazistus į ateitį lydės „Sėkmės paukštės“

Jau šeštą kartą Šilalės Simono Gaudėšiaus gimnazijoje vyko apdovanojimų ceremonija „Sėkmės paukštė“. Tai padėkos renginys, skirtas mokytojams, mokiniams ir jų tėvams už visų mokslo metų triūsą, kūrybiškumą, idėjas bei gerą mokymąsi. Renginio metu gerą nuotaiką kūrė Tauragės meno mokyklos auklėtiniai.

Mokyklos direktorius Stasys Nor­bu­tas sako, kad šie mokslo metai gimnazijai buvo intensyvūs ir kupini įvairių įvykių, o pastangos davė gerų rezultatų visose srityse. Pavyzdžiui, gimnazijos sportininkai bendroje mokyklų suvestinėje laimėjo penktąją vietą.

„Džiaugiamės gausiu būriu gimnazistų, kurie mokosi puikiai ir labai gerai. Rajoninėse olimpiadose mūsų mokiniai iškovojo 57 prizines vietas, o 6 sėk­mingai dalyvavo šalies olimpiadose –  laimėta prizinė vieta, du pagyrimo raštai“, – teigia S. Norbutas.

Šventės metu už gerus mokymosi rezultatus ir puikias žinias olimpiado­se padėkos raštai įteikti Orintai Saboc­kytei, Aistei Arnašiūtei, Evelinai Tveri­jo­naitei, Gretai Krylovaitei, Gretai Mika­lauskytei, Donatai Stasytytei, Austėjai Ei­tutei. Už gerą mokymąsi bei prizi­nes vietas olimpiadose padėkas taip pat ga­vo Arnas Gečas, Laurynas Vasiliaus­kas, Danielius Kubilius, Nerijus Šeputis. Be to, išskirtiniai padėkos raštai už puikų pamokų lankymą bei gerus mokymosi rezultatus įteikti Nojui Ramanauskui, Agnei Kaziukonytei ir Gretai Ciparytei. 

Į salę mažieji „Salto“ šokėjai įnešė vi­sų išsvajotas „Sėkmės paukštės“ statu­lėles ir mokiniai nuščiuvo, į kieno gi ran­kas jos nutūps. Gimnazijos direktorius pirmiausiai apdovanojimus įteikė tiems, kurie sėkmingai dalyvavo rajono bei šalies olimpiadose ir mokėsi vien devintukais-dešimtukais. Tarp tokių – Emilija Gedvilaitė, Erika Aurylaitė, Inga Poškaitė, Kajus Viliušis, Gustas Šad­ba­ras, Kotryna Bineva, Jokūbas Ge­nys, Urtė Rimkutė, Lukas Straukas, Be­nas Vaitkus, Emilija Noreikaitė, Rokas Tve­rijonas. Už labai gerą mokymąsi „Sėk­mės paukštė“ atiteko Emilijai Bur­nec­kaitei, Ievai Valančiūtei, Vėjai Gied­rai­tytei, Marijai Mažeikaitei, Eivinai Pet­raus­kaitei, Eivinai Stonkutei, Gretai Že­mai­taitytei, Viltei Kybartaitei, Aistei Gra­žinskytei.

Pasak vienos iš apdovanotojų E. Ged­vilaitės, ji labai didžiuojasi savimi ir džiaugiasi, jog buvo įvertinta. 

„Esame labai motyvuojami, nes žinome, kad galime gauti smagius apdovanojimus – keliones, įvairias išvykas. Be to, man labai patinka gerai mokytis“, – tikina devintokė E. Gedvilaitė. 

Tiesa, nors merginai kone viskas sekasi puikiai, ji prisipažįsta, jog yra dalykų, kurie sudėtingai įkandami: tarkime, fizika.

„Man labiausiai patinka lietuvių kalba ir literatūra bei dailė. Be to, ir dailės mokytoja Jolanta Baubkuvienė puiki specialistė, padeda vaikams pamilti meną, dailę“, – mano „Sėkmės paukštės“ prizininkė.

Panašiomis mintimis dalijasi ir už labai gerą mokymąsi įvertinta E. Petraus­kaitė. Merginos teigimu, tai pirma jos „Sėkmės paukštės“ statulėlė, todėl laimėjimas džiugina dar labiau. 

„Man patinka chemija, tai įdomus mokslas. Bet lankau ir teatro, šokių būrelius, esu baigusi Meno mokyklą, dalyvauju Europos klubo veiklose. Mąstau apie psichologijos arba teatro studijas“, – atskleidžia Eivina.

I. Poškaitė, apdovanota už labai gerus mokymosi rezultatus, sako, kad buvo labai gera atsiimti statulėlę, o laimėjimo džiaugsmą net sudėtinga apibūdinti žodžiais. Inga teigia, jog visi mokytojai yra puikūs, bet ji ypatingai giria dailės mokytoją J. Baubkuvienę. Anot dešimtokės, ši pedagogė visada moka išskirti geriausias mokinių savybes ir pasakyti gerą žodį.

Už pasiekimus įvertinti mokiniai, kurių žinios vertinamos ne vien tik dešimtukais, bet jie taip pat lanko įvairius būrelius, aktyviai dalyvauja rengi­niuose, olimpiadose. Gimnazijoje tokių mokinių yra net devyni: Goda Bal­dauskaitė, Vykintas Mylimas, Gustė Tama­šaus­kai­tė, Justas Gečas, Austėja Jurkutė, Vy­tė Ku­­baitytė, Evelina Gečaitė, Giedrė Mar­tinkutė, Akvilė Pauliūtė.

Po geriausiai besimokančiųjų apdovanojimų teiktos skirtingų nominaci­jų statulėlės. „Metų sportininkų“ titulų paskelbti į sceną žengė kūno kultūros mokytojai Regina Arlauskienė ir Dan­girdas Kėbla. Aktyvų gyvenimo būdą skatinantys pedagogai džiaugėsi, kad šiais metais gimnazija už pasiekimus sporte gavo daug laimėjimų. Tad „Metų sportininko“ statulėlę pelnė gimnazijos vaikinų tinklinio komanda, tarpzoninėse varžybose likusi trečia. Pasak mokytojos R. Arlauskienės, vaikinai bu­vo labai motyvuoti, o treniruotis į sporto salę eidavo net sekmadieniais. 

„Metų sportininku“ tapo Ainoras Dum­čius, o „Metų sportininkės“ statulėlę gavo Viktorija Marija Jokubaitytė.

„Metų kūrėjais“ nominuoti Tautvydas Jonaitis, neseniai su­rengęs savo pirmąją parodą, Nojus Jokubaitis, kuris per savo 14 metų dainavimo karjerą pelnė ne vieną laimėjimą dainų konkursuose. Dar viena „Metų kūrėjo“ nominacija atiteko mokytojos Jolantos Šmitienės vadovaujamam kolektyvui „Vėjavaikiai“. Šio būrelio nariai šį pavasarį vaidino spektaklį „Abiturientai“, kurio metu buvo renkamos lėšos Ukrainai. 

„Metų asmenybės“ nomina­ci­ja įteikta „Sėkmės paukštės“ lai­mėtojai E. Gečaitei. Pasak mer­ginos, būti nominuotai šioje kategorijoje – didžiulė garbė. 

„Ši nominacija yra paskata stengtis bei asmeniniu pavyzdžiu rodyti, jog galima suderinti ir puikų mokymąsi, ir užklasinę veiklą. „Metų asmenybės“ apdovanojimas glaudžiai susijęs su mano, kaip mokyklos prezidentės, pareigomis. Tik pradėjusi prezidentavimo laikotarpį, truputį jaudinausi dėl atsakomybės, kurią teks prisiimti. Tačiau geranoriškas mokyklos administracijos bei gimnazistų požiūris skatina drąsiai skelbti ne tik savo, bet ir gimnazijos bendruomenės idėjas. Su mokinių savivaldos pagalba didžiąją dalį sumanymų pavyksta realizuoti“, – džiaugiasi dešimtokė E. Gečaitė.

Už atsakingus darbus gimnazijos labui, ugdant savivaldą, telkiant mokinių bendruomenę mokyklos tradicijų bei vertybių puoselėjimui, „Metų indėlio“ statulėlė įteikta Rokui Aurylai, o už pasiektus gerus mokymosi rezultatus bei viršytus pedagogų lūkesčius „Metų pokyčio“ nominaciją gavo Nedas Dargis.

Nepamiršti ir tie, kurie savo projektais bei idėjomis kuria šiuolaikišką gimnaziją. Už tai „Metų idėjos“ laimėjimą gavo II c klasė bei jos auklėtoja Gied­rė Juškienė.

Paskutinė „Sėkmės paukštė“ nuskrido šokių mokytojai ir „Salto“ studijos įkūrėjai Aušrai Danisevičienei. Ji savo idėja išmokyti visus gimnazijos darbuotojus ir mokinius šokti skatina didesnį judėjimą bei sveiką gyvenimo būdą. 

Popietės metu taip pat buvo dėkojama mokinių tėveliams, kurie augina darbščius, kūrybingus vaikus. Tėvai gausiais plojimais pakviesti į sceną, jiems įteikti gėlių žiedai ir sakyti padėkos žodžiai.

Po renginio susirinkusieji bendravo prie kavos puodelio, valgė tortą ir džiaugėsi gražia, sėkminga mokslų metų pabaiga.

Vesta VITKUTĖ

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Antradienis, 20 birželio 2023 08:24