Įspūdinga diena Prezidentūroje

Išvyka į Lietuvos mokyklų pradinių klasių šachmatų čempionatą Lietuvos Respublikos Prezidento taurei laimėti buvo įspūdinga ir nepakartojama Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos ketvirtos klasės mokiniams. 

Turnyras vyko Prezidento rūmuose, suteikdamas renginiui ypatingą iškilmingumą. Atrankiniuose turnyruose šiemet dalyvavo daugiau nei tūkstantis mokinių iš visos Lietuvos mokyklų. Į finalinį turnyrą buvo pakviestos 25 geriausiai at­rankoje pasirodžiusios pra­dinių klasių komandos. Šachmatų lentos bu­vo išdėstytos elegan­tiš­kose salėse, kuriose tvyrojo susikaupimo ir draugiškos konkurencijos at­mosfera. Žaidėjai, dėvintys savo mokyklos uniformą, atrodė susikaupę bei pasiruošę parodyti geriausius savo įgūdžius. Ėji­mai buvo atliekami atsargiai ir apgalvotai, nes kiek­vienas galėjo nulemti galutinį čempionato rezultatą. 

Po įtemptų bei įdomių šachmatų partijų atėjo laukiamiausia dalis – apdovanojimų ceremonija. Prezidentas Gitanas Nausėda asmeniškai apdovanojo vi-

sus dalyvius ir nugalėtojus, įteik­damas jiems medalius, dip­lo­mus ir, žinoma, prestižinę Pre­zi­dento taurę. Kiek­vienas moki­nys buvo pagerbtas už pastangas bei pasiekimus, jų veiduose švietė pasididžiavimas ir džiaugsmas. 

Šis renginys ne tik skatina mokinių domėjimąsi šachmatais, bet ir ugdo strateginį mąstymą, kantrybę bei pagarbą varžovui. Išvyka į Prezidentūrą ir asmeninis Prezidento dėmesys padarė šią dieną nepamirštamą visiems dalyviams. Šachmatų čempionatas Prezidento taurei laimėti – tai ne tik varžybos, bet ir šventė, kuri jungia vaikus iš visos Lietuvos bei skatina juos siekti aukštumų tiek žaidžiant prie šachmatų lentos, tiek gyvenime.

Dana DAINAUSKIENĖ

Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos pradinio ugdymo mokytoja

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Penktadienis, 24 gegužės 2024 08:19