Technologijų olimpiadoje – antra

Dar kovo mėnesį Kaltinėnuose vykusioje rajono mokinių technologijų olimpiadoje „Kūrybos virusas” Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos 8 klasės mokinė Deimantė Petrošiūtė iškovojo pirmąją vietą ir pateko į respublikinę technologijų olimpiadą tekstilės srityje. Konkurso tikslas – lavinti vaizduotę, išradingumą, kūrybą ir išbandyti kuo įvairesnes darbo technikas.

Lietuvos mokinių technologijų olimpiada „Kūrybos virusas” vyko Vilniuje, verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre. Deimantė į konkursą atvažiavo su namų darbo kompozicija „Gamtos simfonija”, simbolizuojančia augalijos gyvybę bei autentiškumą. Konkurse per pustrečios valandos reikėjo pagaminti tekstilinį darbą, kurio tema „Gyvybės medis” paaiškėjo tik gamybos procese. Nors kilo sunkumų, Deimantė puikiai susitvarkė su užduotimi ir sukūrė gaminį pavadinimu „Giesmė Lietuvai”. Jis Deimantei iš 26 konkurentų lėmė ant­rąją vietą! Labai džiaugiamės ir didžiuojamės savo mokinės pasiekimu – šis technologijų olimpiados laimėjimas teks­tilės grupėje – pirmasis mūsų rajone.

Olimpiados metu koncertavo Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos atlikėjai. Ap­si­lan­kėme ir Vilniaus katedroje, pasigro­žė­jome senamiesčiu, tad ekskursija paliko daug įspūdžių bei prisiminimų. 

Danguolė MIKUTAVIČIENĖ

Šilalės Dariaus ir Girėno progimnazijos mokytoja

AUTORĖS nuotr.

 

Atnaujinta Antradienis, 21 gegužės 2024 08:18