Bėgioti jau ne, bet vaikščioti dar galime

Šitaip nutarė buvę tuo­me­tinės Šilalės 1-os vidurinės mokyklos turistų komandos nariai, susirinkę paminėti savo veiklos 45 metų jubiliejų. Nuo 1972 m. iki 1986 m. dabartinės Šilalės Simono Gau­dėšiaus gimnazijos mokytojų turistų komanda res­pub­likinėse turizmo varžybose niekam neužleisdavo pir­mosios vietos.

Prisimenu, 1985-aisias mums buvo suteikta teisė atstovauti švietimo profsąjungai. Var­žybos tada vyko Alytuje, jose dalyvavo medikų, jūreivių, žemdirbių, švietimo ir kitų sričių atstovų komandos. Užėmėme pirmąją vietą, todėl mums teko atstovauti Lietuvai Moldavijoje. Tiesa, išvarginti kelionės autobusu, mums neįprasto oro neparodėme, ką galime, ir likome pirmajame penketuke. Tuo mūsų, kaip turistų, epopėja ir baigėsi.

Praėjusį šeštadienį prie savo mokyklos susirinkome jau senjorų būrelis. Ir išvykome į kaimo sodybą prisiminti žygių bei dar kartą pabėgioti. Mokytoja Aušrelė Baublienė pagal varžybų nuotraukas suskaičiavo, kad būrelio veik­loje dalyvavo 33 mokytojai. Deja, ne visus pavyko surasti. Penki iš mūsų jau iškeliavo ten, iš kur negrįžtama, kitus užklupo liga. Tačiau tie, kurie dar esame, tikimės, jog atsilieps visi, su kuriais šį sykį nepavyko susisiekti.

Dažnai užduodu sau klausimą, kodėl mums taip sekėsi. Ir randu vieną atsakymą – jautėme  palaikymą. Tuomet dirbę direktoriai L. Liutika, Eugenija Norvilienė ne tik patys aktyviai dalyvaudavo įvairiuose konkursuose, bet ir pasirūpindavo, kad į varžybas išvyktume nepriekaištingai pasirengę. Tad išvada viena: kaip šauksi, taip ir atsilieps. Jei kolektyve yra sutarimas, bus ir rezultatas.

Antanas BUKAUSKIS,

mokytojas, buvęs turistų būrelio narys 

Nuotr. Justo AMBROZOS

Atnaujinta Penktadienis, 28 liepos 2017 08:30