Įprasmintas partizanų atminimas

Nuo 1995 m. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) vykdo ir koordinuoja rezis­tencinio judėjimo įamžinimą visoje Lietuvoje, taip pat ini­­cijuoja ir skatina prie įamžinimo darbų prisidėti valstybines institucijas, visuomenines organizacijas bei suinte­resuotus asmenis. 

LGGRTC informuoja, kad profesionalių menininkų sukurtais paminklais, atminimo ženklais bei atminimo lentomis yra įamžinami svarbiausi lietuvių rezistencijos 1944–1953 m. istorijos įvykiai istoriškai pagrįstose vietose. 

Atminimo ženklai yra statomi partizanų gimtosiose sodybose, jų žūties bei už­kasimo ir kitose vietose, taip pagerbiant jų indėlį į Tėvynės laisvę. Iš viso įvairiose Lietuvos vietose LGGRTC darbuotojų iniciatyva jau yra pastatyta virš 400 tipinių atminimo ženk­lų. Vienas tokių liepos viduryje atsirado ir mūsų rajone.

Kaip „Šilalės artoją“ informa­vo LGGRTC Strateginio vystymo ir komunikacijos skyriaus vyresnioji patarėja Aldona Jakavonienė, Jucaičių kaime, buvusioje Kęstučio apygardos par­tizanų, politinių kalinių, tremtinių Šalčių sodyboje, pastatytas tipinis ženklas partizanų Antano Šalčio-Šalčiūno, Bronislovo Šalčio-Sakalo, Stanislovo Šalčio-Laibučio, partizano bei politi­nio kalinio Jono Šalčio-Smilgos ir tremtinių Vincento Šalčio bei Pet­ronėlės Šaltienės atminimui.

„Šilalės artojo“ inform.

LGGRTC nuotr.