Susibūrė Žemaitijos kanklininkės

Šilalės kultūros centro (vad. Jolanta Kažukauskienė) ir Šilalės meno mokyklos Laukuvos skyriaus (vad. Jolanta Bučnienė) tradicinių kanklių ansamblių narės dalyvavo Žemaitijos ir Klaipėdos krašto kanklininkių vasaros kūrybinėje–poilsio stovykloje „Lai skamba žemaitiškos kanklės“ Akmenės rajone, Balsių kaime.

Į šią stovyklą kanklininkės rinkosi jau 16-ąjį kartą, o šilališkės kanklininkės joje dalyvavo pirmą kartą. Pagrindinis tikslas – pasiruošti Dainų šventės „Vardan tos...“ „Skambėkite, kanklės“ koncertui, kuris vyks liepos 3 d. Šv. Jonų bažnyčioje.

Iš Žemaitijos ir Klaipėdos krašto į Balsius suvažiavo 73 kanklininkės, visi kartu ne tik tobulinome Dainų šventės repertuarą, bet ir galėjome turiningai praleisti laiką su šauniais vadovais. Kartu su Kauno berniukų choru „Varpelis“ smagiai atšventėme ir Jonines, o ta proga surengtą koncertą savo atliekamais kūriniais papuošė Dainų šventės dalyvės - skudutininkių ansamblis iš Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos (vad. Eridana Tallat-Kelpšienė). Išsiskyrėme tik savaitei – netrukus susitiksime Atkurtos Lietuvos 100-mečiui skirtoje Dainų šventėje.

Dėkojame šios stovyklos iniciatorei Jolantai Dobravolskienei, Mažeikių Vytauto Klovos muzikos mokyklos metodininkei.

Mūsų rajono kanklininkių išvykai į stovyklą lėšų skirta iš Šilalės rajono etninės kultūros plėtros programos bei Kultūros centro.

Jolanta KAŽUKAUSKIENĖ,

scenos režisierė (etninei kultūrai)

Nuotr. Auksės NAINYTĖS

Atnaujinta Trečiadienis, 27 birželio 2018 10:18