Atlaiduose – rekordinis lankytojų skaičius

Praėjusį sekmadienį Teneniai buvo tapę didžiausiu žmonių traukos centru – Porciunkulės atlaidai ir miestelio šventė sulaukė didžiausio iki šiol lankytojų skaičiaus. Tiesa, kasmet vykstantis renginys sukviečia į Tenenius gausybę žmonių, tačiau šie metai išskirtinai sėkmingi.

„Labai džiaugiuosi, kad sulaukėme tokio gausaus lankytojų antplūdžio ne tik iš mūsų rajono, bet ir iš aplinkinių miestų bei miestelių. Porciunkulės atlaidai su nedidelėmis pertraukomis pas mus vyksta jau daugiau nei šimtmetį, tad esame išties laimingi, kad šventė ir toliau yra puoselėjama bei švenčiama mūsų rajono žmonių, – teigia Tenenių seniūnė Loreta Petravičienė.

Atlaidai tradiciškai prasidėjo šv. Mišiomis Tenenių šv. Barboros bažnyčioje. Po jų vyko iškilmingas atsisveikinimas su tarnystę parapijoje baigiančiu klebonu kun. Antanu Mačiumi.

Vakare Porciunkulės atlaidų šventė persikėlė į Tenenių stadioną, kur susirinkusiuosius sveikino Tenenių seniūnė, rajono savivaldybės atstovai, tarybos nariai. O tada pasirodymą žmonėms dovanojo atlikėja Laisva, merginų grupė „Vyšnios ir grupė „Dar su projekto „Kelias į žvaigždes“ dalyviais Vudžiu ir Grūdu.

Nestigo ir įvairių staigmenų. Tie, kuriuos lydėjo sėkmė, galėjo džiaugtis saldainiais, žaislais, sidabriniais papuošalais ir net laikrodžiu. Dar vienas netikėtumas – speciali renginio sriuba.

Tenenių seniūnija nuoširdžiai dėkoja visiems, prisidėjusiems prie renginio įgyvendinimo: verslininkams, ūkininkams, Tenenių seniūnijos darbuotojams bei visiems geriems žmonėms, kurie padėjo surengti gražią šventę.

Milda JOKUBAITĖ

AUTORĖS nuotr.

Atnaujinta Ketvirtadienis, 08 rugpjūčio 2019 12:51