„Šok, žemaiti, šonke 2022“

Kaltinėnų kultūros namuose vy­ko rajono folklorinių šo­kių šventė-varžytuvės „Šok, že­mai­ti, šon­ke“. Tai konkurso „Patrep­synė 2022” at­rankinis turas. Šventė skirta Že­mai­­čių kalbos metams pa­minėti.

Varžytuvėse šoko net 43 poros iš Ši­lalės Dariaus ir Girėno progimnazijos (mokyt. Alma Rumšienė), Kvėdarnos  Ka­zimiero Jauniaus (mokyt. Gražina Pa­meditienė ir Angelė Grikšienė), Pajūrio Stanislovo Biržiškio (mokyt. Dana Dai­nauskienė), Kaltinėnų Aleksandro Stul­ginskio (mokyt. Ilona Raudonienė), Laukuvos Norberto Vėliaus (va­dovė Olga Jogminienė) gimnazijų, Laukuvos kul­tūros namų vaikų folkloro ansamb­lio „Dūzginėlis“ (vad. O. Jogminienė), Ši­­la­lės Simono Gaudėšiaus gimnazijos „Et­no­kultūros studijos“ (vad. I. Rau­do­nie­nė) bei Šilalės kultūros cent­ro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblių „Smuo­­kiu­ka“ ir „Gers smuoks“ (vad. I. Rau­do­nienė). Šokėjai var­žėsi trijose kategorijose – pradedančiųjų, pažengusiųjų bei patyrusiųjų. Jiems grojo tradicinė kapela „Kar­šuva“ (vad. Vaclovas Rudys). 

Pradedančiųjų kategorijoje teisę da­ly­vauti respub­li­kiniame konkurse „Pa­trep­sy­­nė 2022“ iškovojo Aus­tė­ja Stan­­kutė ir No­jus Ja­šinskas, Au­gus­tė Maslauskytė ir Vi­lius Pet­rošius bei Ru­gilė Sardhara ir Re­naldas Rač­kaus­kas iš Kvėdarnos Kazi­mie­ro Jauniaus gim­nazijos.

Pažengusiųjų kategorijoje keliala­piai įteikti Au­gus­tei Jo­rūdaitei ir Rokui Au­rylai iš „Et­no­kul­­tūros studijos“ bei Kot­­ry­nai Jog­mi­nai­tei ir Gustui Kėblai („Dūz­gi­nė­lis“). Tre­­ti liko bei paguodos prizu apdovanoti Au­gus­tė Mažulytė ir Justas Ašmonas iš folk­loro ansamblio „Gers smuoks“.

Patyrusiųjų kategorijoje į varžytuves vyks Emilija Gir­čy­tė ir Oskaras Mikalauskas, Dovilė Ta­ma­­šaus­­kai­tė ir Arminas Zdanavičius („Gers smuoks“). Tre­čiąją vietą užėmė bei paguodos pri­zu apdovanoti Evelina Ju­deikytė ir Do­vy­das Navardauskas („Gers smuoks“).

Nugalėtojai, jų vadovai bei dalyviai apdovanoti Šilalės kultūros centro prizais. 

Ilona RAUDONIENĖ

Šilalės kultūros centro scenos režisierė (etnografijai)

Ievos TVARONAVIČIŪTĖS nuotr.