Gatvės muzikos diena

Praėjusį šeštadienį Šilalės gatvėse jau 11 kartą muzikavo mūsų rajono grie­žėjai, dainorėliai, sulaukėme ir svečių. Renginio organizatorė, Šilalės kultūros centro instrumentalistė Regina Mockutė sako, kad šventė pavyko.

R. Mockutė primena, jog Gatvės mu­zikos diena šalyje vyksta 13 metų ir tik porą metų jos nebuvo dėl pandemijos apribojimų. 

„Pir­mai­siais metais renginyje dalyvavo tik pen­ki šalies didmiesčiai ir Šilalė – esame pirmasis miestas mažųjų kategorijoje, įsijungęs į renginį. Esu dėkinga visiems, kas mus palaiko, o ypač muzikantams, iš kurių Visdžiaugų kapela nėra praleidusi nė vienos Gatvės muzikos dienos. Ypatingo publikos susižavėjimo sulaukė senjorų kolektyvas „Bočiai“, – vardijo renginio organizatorė.

Ačiū instrumentalistė taria ir Šilalės baike­riams, padėkos verti svečius prie Kultūros centro pasitikę pu­čiamųjų or­kestro muzikantai su šo­­kėjo­mis, Lai­­mos Petkuvienės parengti solis­tai bei pačios R. Mockutės vadovaujamos dvi gitaristų „Gaida“ grupės. Pa­­šne­ko­vė pasidžiaugė ir grupės „Moxia“ iš Tau­ragės pasirodymu. 

„Ne visi muzikantai šįkart galėjo dalyvauti, nes kaip tik tuo pačiu metu Tau­ragėje vyko pasirengimas apskrities dainų šventei. Tikimės, kad kitąkart mūsų gatvėse muzika skambės dar gausiau“, – sakė renginio organizatorė.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Algimanto AMBROZOS nuotr.

Atnaujinta Antradienis, 24 gegužės 2022 08:37