Pajūrio tilto remontas nesutrukdė dalyvauti atlaiduose

Rugpjūčio 7-ąją Teneniuose įvyko tradiciniai Porciunkulės atlaidai. Kasmet Tenenių seniūnijos organizuojamas renginys sulaukia būrio svečių iš Šilalės bei Šilutės apylinkių. Ir šiemet kone rekordiniam šventės lankytojų skaičiui susirinkti nesukliudė net ir remontuojamas Pajūrio tiltas, atskiriantis susisiekimą su Teneniais.
„Džiaugiuosi, kad į mūsų šventę atvyko daugybė pajūriškių, šilališkių ir kitų miestelių bei kaimų gyventojų, kuriems šįkart kelionė į Porciunkulės atlaidus neabejotinai buvo ilgesnė, nei įprastai. Labai didžiuojuosi mūsų rajono žmonėmis ir vertinu tai, jog, nepaisant visų laikinų nepatogumų, jie čia atvažiuoja, šitaip puoselėdami Porciunkulės atlaidų šventimo tradicijas“, – sakė Tenenių seniūnė
Loreta Petravičienė.
Porciunkulės atlaidai prasidėjo Šv. Mišiomis Tenenių Šv. Barboros bažnyčioje, kurias aukojo Tauragės Švč. Trejybės parapijos vikaras Tadas Šeputis. Bažnyčios kiemelyje susirinkę lankytojai galėjo gėrėtis fotografijos darbų paroda „Teneniai. Žvilgsnis į save“, įamžinusia svarbiausius miestelio įvykius bei žmones.
Mišioms pasibaigus susirinkusiuosius džiugino atlikėja Renata Gužauskienė, kuriai koncertuoti nesukliudė net ir netikėtai dingusi elektra. O po koncerto ji pasidžiaugė, jog tuo metu jai padėjo jos ištikimiausi gerbėjai, kartu sudainavę liaudies kūrinį „Dainuok, dainuok jaunyste“.
Vakare šventė persikėlė į Tenenių stadioną. Renginį atidarė Vainuto folkloro kolektyvas „Vainuta“ su programa „Po gimtinės ąžuolu“. Po jų ant scenos pasirodė populiarūs atlikėjai Vytautas Šiškauskas, dainininkė Gintarė Karaliūnaitė, grupė „Karaliai“.
Tenenių seniūnija nuoširdžiai dėkoja visiems, prisidėjusiems prie renginio įgyvendinimo: Šilalės savivaldybės administracijai, parapijos klebonui kun. Jonui Juciui, scenos, garso ir šviesų operatoriui Dariui Vasiliauskui, informaciniam rėmėjui – laikraščiui „Šilalės artojas", Kęstučiui Kazarauskui ir jo komandai už sriubą, kuria buvo vaišinami šventės svečiai, Tenenių bendruomenei ir jos žmonėms, seniūnijos darbuotojams.

Milda JOKUBAITĖ

AUTORĖS nuotr.